Ender 3 pro auto bed lvl werkt niet ? Opgelost

Show hier resultaten, projecten en vooruitgang van je 3D prints
Gebruikersavatar
3Dwim
Berichten: 1697
Lid geworden op: 05 feb 2018, 16:00
Locatie: In het midden van NL
Contacteer:

Re: Ender 3 pro auto bed lvl werkt niet ?

Bericht door 3Dwim » 30 mar 2021, 20:42

Ik snap de redenatie niet dat een haperende extruder gelinkt is aan een bedlevel sensor.
Je krijgt toch alleen een compensatie van je hoogteverschil, niet van je extruder feed (denk ik).
Groet,
Wim

To quote or not to quote

Pro Deo 3D fanaat
Anet A6 - student
Big Red - meester
SketchUp Pro
Weistek WT150
Kossel mini

3DWim op thingiverse

Gebruikersavatar
wim62
Berichten: 1158
Lid geworden op: 20 nov 2017, 14:07
Locatie: De plaats waar ik op dit moment ben

Re: Ender 3 pro auto bed lvl werkt niet ?

Bericht door wim62 » 30 mar 2021, 21:43

3Dwim schreef:
30 mar 2021, 20:42
Ik snap de redenatie niet dat een haperende extruder gelinkt is aan een bedlevel sensor.
Je krijgt toch alleen een compensatie van je hoogteverschil, niet van je extruder feed (denk ik).


👍👍
Ja dat snap ik ook niet , of ik ben er te dom voor :D :D
Maar scififreak mag het wel uitleggen hoe hij denkt hoe het met elkaar in verband zit.
Gr Wim .


Anet A6 Tatara met bigtreetech skr v1.4
bigtreetech tmc2208 v3.0
bigtreetech tft 3.5 E3 v 3.9

scififreak
Berichten: 56
Lid geworden op: 01 okt 2019, 20:08
Contacteer:

Re: Ender 3 pro auto bed lvl werkt niet ?

Bericht door scififreak » 31 mar 2021, 08:44

ik dacht dus dat op de fade hight setting de printer niet meer compenseerde voor de blt metingen en dat dan op bepaalde plaatsen de nozzle op de print gedrukt was zodat de extruder gaat skippen .
Maar heb de fade hight op 1 gezet en probleem is hetzelfde .


ik weet het gewoon niet meer dan print hij redelijk , na de extruder calibratie ging het een print goed .
dan de volgende print weer slecht .
Ender 3 Pro 32Mbit board (4.2 like in ender 3 v2 )
Bl Touch 3.1
Hotend fix
Capricorn Tubing and locking
Bed springs
Marlin 2.0.7.2

Gebruikersavatar
RudiK
Berichten: 56
Lid geworden op: 04 mar 2021, 16:51
Locatie: Duiven
Contacteer:

Re: Ender 3 pro auto bed lvl werkt niet ?

Bericht door RudiK » 31 mar 2021, 12:01

@scififreak

Ik denk dat je printer helemaal kapot is en ook niet meer te maken ;)
Ik zou een nieuwe kopen en je huidige printer voor een prikkie verkopen (je hebt er toch niets aan).
Wat moet je er voor hebben ? ;)

Groet, Rudi

Gebruikersavatar
wim62
Berichten: 1158
Lid geworden op: 20 nov 2017, 14:07
Locatie: De plaats waar ik op dit moment ben

Re: Ender 3 pro auto bed lvl werkt niet ?

Bericht door wim62 » 31 mar 2021, 22:24

RudiK schreef:
31 mar 2021, 12:01
@scififreak

Ik denk dat je printer helemaal kapot is en ook niet meer te maken ;)
Ik zou een nieuwe kopen en je huidige printer voor een prikkie verkopen (je hebt er toch niets aan).
Wat moet je er voor hebben ? ;)

Groet, Rudi
En jawel hoor er is er weer een die voor een kwartje op de eerste rang wil zitten .
Het lijkt wel een Zeeuw alleen Zeeland ligt in het westen en niet in het oosten .
Gr Wim .


Anet A6 Tatara met bigtreetech skr v1.4
bigtreetech tmc2208 v3.0
bigtreetech tft 3.5 E3 v 3.9

xpsion
Berichten: 8
Lid geworden op: 26 sep 2015, 17:23
Contacteer:

Re: Ender 3 pro auto bed lvl werkt niet ?

Bericht door xpsion » 01 apr 2021, 00:07

scififreak schreef:
20 mar 2021, 18:36
heeft niet veel verschil geboden .

Ga nog maar eens met de firmware aan de slag en heb nog een z as upgrade die ik ga installeren .
Maar die firmware compilen was geen lachertje voor mij is er geen voorgemaakte fw voor de bltouch en de ender 3pro met het v4.2.2 board te vinden ?
..... dat werkt ook niet!!!!

Eerst homing: G28
Dan LBL : G29 V4
Dan de mesh opslaan in eeprom !! M500

En dan in je start code na Homing: M420 S1

Je kunt in marlin firmware de fading instellen en ook auto init van LBL, altijd M420 S1 na een G28 want anders staat de LBL af, zonder firmware auto init.

Grt!
Alex

xpsion
Berichten: 8
Lid geworden op: 26 sep 2015, 17:23
Contacteer:

Re: Ender 3 pro auto bed lvl werkt niet ?

Bericht door xpsion » 01 apr 2021, 00:20

wim62 schreef:
21 mar 2021, 00:01
Dat is voor iedereen persoonlijk .
Maar als B.V. je bed niet meer helemaal vlak is dan is een bl-touch wel handig .
Daar kun je net de hand niet tegen levelen .
Indeed!

Ik krijg kan nu op 10 micron nauwkeurig een mesh opnemen over het hele bed!
Die HAl sensor is een really nice tool (als h’m tenminste goed geproduceerd is!). Heb leed gehad met een 3D touch van GEEETECH en vlgns mij een massa aan mensen... magneetje zat los in de probe pin!
Nu doet ie ‘t perfect met een avg SD van 7.4 um!

Grt Alex

scififreak
Berichten: 56
Lid geworden op: 01 okt 2019, 20:08
Contacteer:

Re: Ender 3 pro auto bed lvl werkt niet ?

Bericht door scififreak » 01 apr 2021, 09:19

ok zal ik eens proberen , ill keep u posted .

Eerst homing: G28
Dan LBL : G29 V4
Dan de mesh opslaan in eeprom !! M500

En dan in je start code na Homing: M420 S1

Je kunt in marlin firmware de fading instellen en ook auto init van LBL, altijd M420 S1 na een G28 want anders staat de LBL af, zonder firmware auto init.

Grt!
Alex
[/quote]
Ender 3 Pro 32Mbit board (4.2 like in ender 3 v2 )
Bl Touch 3.1
Hotend fix
Capricorn Tubing and locking
Bed springs
Marlin 2.0.7.2

scififreak
Berichten: 56
Lid geworden op: 01 okt 2019, 20:08
Contacteer:

Re: Ender 3 pro auto bed lvl werkt niet ?

Bericht door scififreak » 04 apr 2021, 09:29

xpsion schreef:
01 apr 2021, 00:07
scififreak schreef:
20 mar 2021, 18:36
heeft niet veel verschil geboden .

Ga nog maar eens met de firmware aan de slag en heb nog een z as upgrade die ik ga installeren .
Maar die firmware compilen was geen lachertje voor mij is er geen voorgemaakte fw voor de bltouch en de ender 3pro met het v4.2.2 board te vinden ?
..... dat werkt ook niet!!!!

Eerst homing: G28
Dan LBL : G29 V4
Dan de mesh opslaan in eeprom !! M500

En dan in je start code na Homing: M420 S1

Je kunt in marlin firmware de fading instellen en ook auto init van LBL, altijd M420 S1 na een G28 want anders staat de LBL af, zonder firmware auto init.

Grt!
Alex
de code na homing in de start code wat doet deze ?
want ik heb al een bed lvl voor elke print in de start code staan ?
Ender 3 Pro 32Mbit board (4.2 like in ender 3 v2 )
Bl Touch 3.1
Hotend fix
Capricorn Tubing and locking
Bed springs
Marlin 2.0.7.2

scififreak
Berichten: 56
Lid geworden op: 01 okt 2019, 20:08
Contacteer:

Re: Ender 3 pro auto bed lvl werkt niet ?

Bericht door scififreak » 04 apr 2021, 09:53

Ender 3 Custom Start G-code
G92 E0 ; Reset Extruder
G28 ; Home all axes
M420 S1 ; Bed lvl on , fade 1.0
G29 ; calibrate
G1 Z2.0 F3000 ;

stond er al zo in
Ender 3 Pro 32Mbit board (4.2 like in ender 3 v2 )
Bl Touch 3.1
Hotend fix
Capricorn Tubing and locking
Bed springs
Marlin 2.0.7.2

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten