Cura reageert niet op G29 commando

Vragen over het gebruik van de printer, toepassingen etc.
Gebruikersavatar
hardy
Berichten: 1354
Lid geworden op: 27 jun 2017, 11:49
Locatie: Twente
Contacteer:

Re: Cura reageert niet op G29 commando

Bericht door hardy » 18 jul 2021, 22:16

Who2021 schreef:
18 jul 2021, 22:06
Ik heb het geprobeerd vanuit Cura.
Ik kan kiezen tussen "opslaan op schijf" of "print via USB".
Ok, dat is een ander verhaal, heb ik ook nog nooit gedaan, ik zal morgen hier ook eens naar kijken.
Groeten, Hardy

Zelfbouw eigen ontwerp ULTI(F)AKER, Ramps1.4, TMC-2130, RepRapDiscount Display
Zelfbouw eigen ontwerp CUBE-3D (Cartesian Kinematic),MKS SgenL(32bit),TMC-2208/2209,MKS TFT35 display
https://www.3dprintforum.nl/viewtopic.php?f=50&t=3219

Who2021
Berichten: 111
Lid geworden op: 14 mei 2021, 07:45
Contacteer:

Re: Cura reageert niet op G29 commando

Bericht door Who2021 » 18 jul 2021, 22:35

Ik hoor graag van je want ik zou het heel graag werkend krijgen.
Zo heb ik helaas niets aan de BL-touch
Ender-3 met 32-bit moederbord.

Who2021
Berichten: 111
Lid geworden op: 14 mei 2021, 07:45
Contacteer:

Re: Cura reageert niet op G29 commando

Bericht door Who2021 » 18 jul 2021, 23:55

Ik bedacht me ineens dat ik het Ender-3 profiel gebruik in Cura en dat deze waarschijnlijk gebaseerd is op een 8bit moederbord.
Ik heb echter een Ender-3 met een 32bit bord.
Ik heb een 2e printer profiel geladen in Cura, van de Ender-3 Pro (die standaard een 32bit bord heeft).
Ik heb het G29 commando toegevoegd en een korte print gestart via USB.
En jawel, eerst xyz-homing en daarna de BL-touch aan het werk.
Het printje kwam er perfect uit.

Ik ben blij 👍 en ga nu maar slapen.
Ender-3 met 32-bit moederbord.

Gebruikersavatar
hardy
Berichten: 1354
Lid geworden op: 27 jun 2017, 11:49
Locatie: Twente
Contacteer:

Re: Cura reageert niet op G29 commando

Bericht door hardy » 19 jul 2021, 10:05

Mooi dat het nu wel werkt, is alleen niet logisch, een profiel heeft niets met het board te maken, dus er zal gewoon iets niet goed zijn in het profiel zelf, ik gebruik hier nagenoeg het zelfde profiel voor zowel mijn Ultifaker (8 bits Ramps) als voor mijn Cube3D (32 bits MKS Sgen-L), tevens begrijp ik ook nog steeds niet wat jouw probleem met de opslag in eeprom is, ik gebruik ook een 32bits (MKS Sgen-L v1.0) die ook geen eeprom heeft, maar er wordt wel gewoon alles opgeslagen zonder weer te verliezen, ik denk toch dat er is de firmware nog iets niet goed staat.
Groeten, Hardy

Zelfbouw eigen ontwerp ULTI(F)AKER, Ramps1.4, TMC-2130, RepRapDiscount Display
Zelfbouw eigen ontwerp CUBE-3D (Cartesian Kinematic),MKS SgenL(32bit),TMC-2208/2209,MKS TFT35 display
https://www.3dprintforum.nl/viewtopic.php?f=50&t=3219

Who2021
Berichten: 111
Lid geworden op: 14 mei 2021, 07:45
Contacteer:

Re: Cura reageert niet op G29 commando

Bericht door Who2021 » 19 jul 2021, 12:13

Hardy,

De firmware is van Creality zelf voor het 4.2.7 bord met BL-touch.

Wat betreft de eeprom:
Als ik het SD kaartje uit de printer haal en het er later weer instop dan werkt alles zoals het hoort.
Het maakt dan niet uit of de printer aan of uit staat tijdens het eruit halen of erin stoppen.
Het gaat pas fout als ik het SD kaartje in de PC heb gehad (Windows 10, laatste update).
Ender-3 met 32-bit moederbord.

wim2008
Berichten: 16
Lid geworden op: 06 jun 2021, 15:39
Locatie: Eindhoven
Contacteer:

Re: Cura reageert niet op G29 commando

Bericht door wim2008 » 19 jul 2021, 19:56

Ik gebruik de BLtouch ook sinds het weekend en heb de G-code ook in Cura staan. Dit werkt goed bij mij.
Het volgende staat in Cura bij mijn printer info over de leveling:
G28 ; home all axes
G29 ; auto bed leveling
Bij gebruik van G29 wordt er wel 9 punten geleveld op het bed.

Wim

Who2021
Berichten: 111
Lid geworden op: 14 mei 2021, 07:45
Contacteer:

Re: Cura reageert niet op G29 commando

Bericht door Who2021 » 20 jul 2021, 07:19

Wim,

Ik heb precies hetzelfde in Cura staan.
Ook bij mij doet de BL-touch de 9-punts meting keurig.
Gisteren een print van 2,5 uur gemaakt en die kwam er keurig uit.
Ik print vanuit Cura, printen vanaf een SD kaartje gaat bij mij niet goed,
Hoe print jij? Vanuit Cura of vanaf het SD kaartje?

Mvg, Willem
Ender-3 met 32-bit moederbord.

Who2021
Berichten: 111
Lid geworden op: 14 mei 2021, 07:45
Contacteer:

Re: Cura reageert niet op G29 commando

Bericht door Who2021 » 20 jul 2021, 08:48

Dit is het resultaat van de print van gisteren, hij is precies op maat maar er zitten wel wat foutjes in.

Afbeelding

Print temperatuur was 205 graden, bed op 60 graden., Pla van Real. Verder de standaard instellingen vanuit Cura voor een 0,4mm nozzle.

Als iemand suggesties heeft om de print te verbeteren hoor ik het graag.

Mvg, Willem
Ender-3 met 32-bit moederbord.

Gebruikersavatar
Robbel2005
Berichten: 677
Lid geworden op: 01 apr 2018, 07:47
Locatie: De Panne - Belgie
Contacteer:

Re: Cura reageert niet op G29 commando

Bericht door Robbel2005 » 20 jul 2021, 12:46

Je geeft je printsnelheid niet op. Misschien print je wel te snel? De foto is ook niet echt duidelijk. Probeer eens met 65 mm/sec indien je sneller zou printen. Of te weinig top layers?

Verstuurd vanaf mijn MIX 2 met Tapatalk


3D-Printer ***Anet A6*** - Marlin 2.0.7.2/Tatara frame/3DV6/Bondtech extr./SKR V1.3/tmc2208Uart/Bltouch/24V Powered.
We try to make 3D-
░░░░░█
░░░░▄█▄░░╔╗╔╗╔╗═╦═╔╗
░░░▄█▀█▄░╠╝╠╣╠╩╗║ .╚╗
░░▄█▄▄▄█▄╚═╩╩╩─╩╩═╚╝
▄██▀░░░▀██▄

Who2021
Berichten: 111
Lid geworden op: 14 mei 2021, 07:45
Contacteer:

Re: Cura reageert niet op G29 commando

Bericht door Who2021 » 20 jul 2021, 14:12

De printsnelheid is zoals deze standaard in Cura staat voor een Ender-3 (50mm/sec., dus niet echt snel. Toplayers ook standaard (uit mijn hoofd:3).
Ik zal straks een betere foto proberen te maken.
Ender-3 met 32-bit moederbord.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bing [Bot], Google [Bot] en 2 gasten