Cura reageert niet op G29 commando

Vragen over het gebruik van de printer, toepassingen etc.
Who2021
Berichten: 111
Lid geworden op: 14 mei 2021, 07:45
Contacteer:

Re: Cura reageert niet op G29 commando

Bericht door Who2021 » 20 jul 2021, 14:24

Hopelijk zijn deze foto's beter:

Afbeelding

Afbeelding

Mvg, Willem
Ender-3 met 32-bit moederbord.

Gebruikersavatar
PrintEngineer
Berichten: 842
Lid geworden op: 03 jan 2020, 13:32
Contacteer:

Re: Cura reageert niet op G29 commando

Bericht door PrintEngineer » 20 jul 2021, 21:09

In welke richting en positie is dit ontwerp geprint? Dus welk deel is in de X-richting en welke in de Y-richting geprint. En heb je ook support gebruikt? En werkt de filament koeling wel optimaal?
Een rammelende Anet A6 met nutteloze upgrades - niet omdat het moet, maar omdat het kan

Who2021
Berichten: 111
Lid geworden op: 14 mei 2021, 07:45
Contacteer:

Re: Cura reageert niet op G29 commando

Bericht door Who2021 » 20 jul 2021, 21:41

Afbeelding

Als ik voor de printer zit
Ender-3 met 32-bit moederbord.

Who2021
Berichten: 111
Lid geworden op: 14 mei 2021, 07:45
Contacteer:

Re: Cura reageert niet op G29 commando

Bericht door Who2021 » 20 jul 2021, 21:42

Ik heb geen support gebruikt en de filament koeling werkt, voor zover ik kan nagaan, prima.
Ender-3 met 32-bit moederbord.

Gebruikersavatar
PrintEngineer
Berichten: 842
Lid geworden op: 03 jan 2020, 13:32
Contacteer:

Re: Cura reageert niet op G29 commando

Bericht door PrintEngineer » 20 jul 2021, 22:50

Dan heb ik twee suggesties voor je. Ga tijdens het printen met de nozzel temperatuur eens 5°C lager zitten. En controleer de riemspanning van de X-as, want die zou wel eens ietsje te slap kunnen zijn
Een rammelende Anet A6 met nutteloze upgrades - niet omdat het moet, maar omdat het kan

Who2021
Berichten: 111
Lid geworden op: 14 mei 2021, 07:45
Contacteer:

Re: Cura reageert niet op G29 commando

Bericht door Who2021 » 21 jul 2021, 16:03

@PrintEngineer,

Ik ga de temperatuur verlagen (van 205 naar 200) en zal de X-riem wat strakker zetten.

Overigens kwam bij het printen van een temptower een beste temperatuur naar voren tussen 205 en 210 graden, maar niet geshoten is altijd mis.
Ik zal beginnen met de riemspanning.

Mvg, Willem
Ender-3 met 32-bit moederbord.

Gebruikersavatar
PrintEngineer
Berichten: 842
Lid geworden op: 03 jan 2020, 13:32
Contacteer:

Re: Cura reageert niet op G29 commando

Bericht door PrintEngineer » 21 jul 2021, 18:08

Als ik naar de foto's kijk en dat vergelijk met waar ikzelf al vaker tegenaan ben gelopen zijn dat de temperatuur en riemspanning. De temperatuur noem ik omdat het er langs de randen wat afgerond en rommelig uit ziet, en de riemspanning omdat de lijntjes niet overal netjes boven elkaar liggen. Maar uiteraard is het mijn inschatting en kan het de plank wel volledig mis slaan. Want eerlijk gezegd heb ik ook nog niet zoveel ervaring met het 3D printen
Een rammelende Anet A6 met nutteloze upgrades - niet omdat het moet, maar omdat het kan

Who2021
Berichten: 111
Lid geworden op: 14 mei 2021, 07:45
Contacteer:

Re: Cura reageert niet op G29 commando

Bericht door Who2021 » 22 jul 2021, 07:51

@PrintEngineer,

Gisteravond toch nog een print gemaakt met eerst de x en y riem strakker gezet (ik heb er riemspanners op zitten), dit gaf geen verbetering.
De print gestopt en opnieuw gestart met een lagere printtemperatuur, nu hechten de lagen onderling niet goed, zelfs op een enkele plek helemaal niet.
Ik begin steeds meer het filament te verdenken.
Ik heb hiermee steeds slechte resultaten.
Vanavond nog wat testen en als ik het niet goed krijg ga ik ander filament bestellen.
Ik las op internet dat wit filament vaker problemen geeft.
Ender-3 met 32-bit moederbord.

wim2008
Berichten: 16
Lid geworden op: 06 jun 2021, 15:39
Locatie: Eindhoven
Contacteer:

Re: Cura reageert niet op G29 commando

Bericht door wim2008 » 22 jul 2021, 12:17

Who2021 schreef:
20 jul 2021, 07:19
Wim,

Ik heb precies hetzelfde in Cura staan.
Ook bij mij doet de BL-touch de 9-punts meting keurig.
Gisteren een print van 2,5 uur gemaakt en die kwam er keurig uit.
Ik print vanuit Cura, printen vanaf een SD kaartje gaat bij mij niet goed,
Hoe print jij? Vanuit Cura of vanaf het SD kaartje?

Mvg, Willem

Hallo Willem,

Ik print met een mini SD kaartje. Tot op heden heen problemen.

Hoe print jij vanuit Cura? Heb je een usb verbinding gemaakt? En heb je nog wat aparte software op je pc?\ geinstalleerd?

Groeten
Wim

Who2021
Berichten: 111
Lid geworden op: 14 mei 2021, 07:45
Contacteer:

Re: Cura reageert niet op G29 commando

Bericht door Who2021 » 22 jul 2021, 13:11

Wim,

Ik print vanuit Cura (4.10.0) via USB.
Zoals aangegeven werkt printen via USB niet bij mij.
Ik gebruik regelmatig Pronterface maar nooit tegelijkertijd met Cura.
Ik heb hiermee o.a. een PID autotune uitgevoerd en de waardes met de g-codes ingegeven.
Ook heb ik hiermee de z-offset voor de BL-touch achterhaald en ingesteld.

Ik heb vanochtend wel de hele printer weer nagelopen en de excentrische moeren van de x-as wat bijgesteld (strakker gezet).

Een testprint gemaakt op 205 graden en dit zag er al een stuk beter uit.

Ik ga verder testen.
Ender-3 met 32-bit moederbord.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast