Cura reageert niet op G29 commando

Vragen over het gebruik van de printer, toepassingen etc.
Who2021
Berichten: 111
Lid geworden op: 14 mei 2021, 07:45
Contacteer:

Cura reageert niet op G29 commando

Bericht door Who2021 » 18 jul 2021, 13:13

Volgende probleem.
In mijn vorige posts heb ik verteld dat ik problemen had met de leveling en een BL-touch heb geïnstalleerd.
Ik heb vervolgens in de start codes van Cura het G29 commando ingevoerd na het M28 commando.
Als ik vanuit Cura een print start dan slaat Cura het ABL over.
Als ik vanuit Pronterface het G28 commando ingeef gaat de printer keurig naar het midden.
Als ik daarna het G29 commando ingeef doet hij keurig het (9-punts) ABL.

De startcodes nagekeken en er staat keurig:
G28; auto home
G29; BL-touch

Iemand een idee waarom de printer hier niet op reageert ?
Ender-3 met 32-bit moederbord.

Gebruikersavatar
Rob52
Berichten: 3418
Lid geworden op: 21 nov 2018, 12:35
Locatie: Gendringen
Contacteer:

Re: Cura reageert niet op G29 commando

Bericht door Rob52 » 18 jul 2021, 13:54

Misschien omdat je M- en G-codes verwart?
Groeten, Rob.

* Gemodificeerde Anet A8
* Gemodificeerde Anycubic Kossel Lineair Plus

Citeer a.u.b. alleen als het echt nodig is en antwoord normaal met de knop PLAATS REACTIE.
Meer weten over citeren, quoten en antwoorden? Klik HIER.

Who2021
Berichten: 111
Lid geworden op: 14 mei 2021, 07:45
Contacteer:

Re: Cura reageert niet op G29 commando

Bericht door Who2021 » 18 jul 2021, 14:47

Die haal ik niet door elkaar (1 typfoutje in de post)
Allemaal Gcodes (geen Mcodes).
Ender-3 met 32-bit moederbord.

Gebruikersavatar
PrintEngineer
Berichten: 842
Lid geworden op: 03 jan 2020, 13:32
Contacteer:

Re: Cura reageert niet op G29 commando

Bericht door PrintEngineer » 18 jul 2021, 15:21

Misschien helpt het om eerst G28 en direct daarna de code G29 te geven
Een rammelende Anet A6 met nutteloze upgrades - niet omdat het moet, maar omdat het kan

Who2021
Berichten: 111
Lid geworden op: 14 mei 2021, 07:45
Contacteer:

Re: Cura reageert niet op G29 commando

Bericht door Who2021 » 18 jul 2021, 15:29

@PrintEngineer,
Dat doe ik, er staat:

De startcodes nagekeken en er staat keurig:
G28; auto home
G29; BL-touch
Ender-3 met 32-bit moederbord.

Gebruikersavatar
PrintEngineer
Berichten: 842
Lid geworden op: 03 jan 2020, 13:32
Contacteer:

Re: Cura reageert niet op G29 commando

Bericht door PrintEngineer » 18 jul 2021, 18:30

Sorry dan kan ik ook niet verder helpen
Een rammelende Anet A6 met nutteloze upgrades - niet omdat het moet, maar omdat het kan

Gebruikersavatar
hardy
Berichten: 1354
Lid geworden op: 27 jun 2017, 11:49
Locatie: Twente
Contacteer:

Re: Cura reageert niet op G29 commando

Bericht door hardy » 18 jul 2021, 18:40

En wanneer je de file op een kaartje zet, werkt het dan ook niet? ik zelf print nooit direct vanaf Cura, ik zet het gewoon naar een SD kaart, en dan wordt gewoon alles gebruikt wat in de start code staat, en ik heb ook op mijn beide printers een BL-touch zitten met die commando's zoals jij ze gebruikt, ook wanneer ik vanaf Octoprint werk, doet alles het gewoon, ook dan zet ik de file eerst naar een map op m'n PC en laad Octoprint vanuit daar.
Groeten, Hardy

Zelfbouw eigen ontwerp ULTI(F)AKER, Ramps1.4, TMC-2130, RepRapDiscount Display
Zelfbouw eigen ontwerp CUBE-3D (Cartesian Kinematic),MKS SgenL(32bit),TMC-2208/2209,MKS TFT35 display
https://www.3dprintforum.nl/viewtopic.php?f=50&t=3219

Who2021
Berichten: 111
Lid geworden op: 14 mei 2021, 07:45
Contacteer:

Re: Cura reageert niet op G29 commando

Bericht door Who2021 » 18 jul 2021, 19:29

Hardy,
Dat heb ik al eens geprobeerd maar dan ben ik de eeprom instellingen kwijt zodra ik het SD kaartje in de PC heb gehad.
Ik print overigens vanuit Pronterface (verbinden met printer, open file, print).
Ik ga het eens vanuit Cura proberen.
Ender-3 met 32-bit moederbord.

Gebruikersavatar
hardy
Berichten: 1354
Lid geworden op: 27 jun 2017, 11:49
Locatie: Twente
Contacteer:

Re: Cura reageert niet op G29 commando

Bericht door hardy » 18 jul 2021, 20:19

Ik heb hier zelf ook even gekeken, ik heb zelf nooit vanuit Pronterface geprint, maar volgens mij ondersteunt pronterface geen Cura, ik kan in ieder geval geen STL importeren dus moet je een G-code gebruiken en die is gemaakt met Cura, maar Pronterfcae is gebaseerd op Slic3r, en misschien heb je daardoor het probleem.
Groeten, Hardy

Zelfbouw eigen ontwerp ULTI(F)AKER, Ramps1.4, TMC-2130, RepRapDiscount Display
Zelfbouw eigen ontwerp CUBE-3D (Cartesian Kinematic),MKS SgenL(32bit),TMC-2208/2209,MKS TFT35 display
https://www.3dprintforum.nl/viewtopic.php?f=50&t=3219

Who2021
Berichten: 111
Lid geworden op: 14 mei 2021, 07:45
Contacteer:

Re: Cura reageert niet op G29 commando

Bericht door Who2021 » 18 jul 2021, 22:06

Ik heb het geprobeerd vanuit Cura.
Ik kan kiezen tussen "opslaan op schijf" of "print via USB".
Uiteraard de laatste gekozen 😀
Recht in het paneel kan ik de printer aansturen en de nozzle en bed temperatuur starten (dat werkt dus allemaal).
Echter, zodra alles op temperatuur is gebeurd er niets.
Ik heb onderaan wel 2 knoppen "pauze" en "afbreken".

Doe ik iets fout of moet ik nog een plug-in installeren?
Ender-3 met 32-bit moederbord.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast