B.F.T. – SKR E3-DIP V1.1 software

Gratis en betaalde aanstuurprogramma's voor je printer
Plaats reactie
3drob
Berichten: 1572
Lid geworden op: 22 mei 2013, 13:08
Contacteer:

B.F.T. – SKR E3-DIP V1.1 software

Bericht door 3drob » 04 jul 2020, 11:41

Hallo ik wil HEEL op mijn gemakkie de software op dat bordje zetten,
Zonder stres geen moeten maar heel relaxed. (omdat ik nogal een stresser ben met software)
Het gaat om de: BIGFREETECH SKR E3-DIP V1.1 met een B.F.T. T24-V1.1 scherm.
Ik heb mijn laptop uit het stof gehaald daarvoor omdat ik heb dat ding –
nieuw gekocht en doe veel te weinig met die laptop en dus…..
Nu ben ik softwarematig totaal geen goeie dus dat is ook nog een dingetje.
.
Jammer genoeg ben ik gierig geweest voor mijzelf en heb het goedkope bordje gekocht,
Het nadeel daarvan is dat van het duurdere bordje meer video’s zijn met uitleg over hoe en wat....
.
Ik ga het bordje met LCD nog niet direct aan een printer hangen maar wil wel LATER kijken of ik stappenmotortjes ventilators extruder kan laten draaien, maar eerst software!
.
De vraag is dus iegelijk voor de mensen die het wel weten om een beetje mee te kijken?
Ik ben nu eenmaal geen kei met software dus moet op zijn Jip&Jannekes.
Er zat trouwens een mini SD kaarje bij maar of daar wat op staat???
Ik heb via twee video’s afgekeken (denk ik!) de LCD goed aangesloten met alleen het zwarte kabeltje.
Ik heb hem toen WEL even op mijn PC aangesloten!
Toen ik de USB daarvan er op aansloot kreeg ik de tekst: LCD12864 Simulator in het groen op het schermpje,
En als ik mij niet vergis heeft mijn PC (denk ik!) ook een stukje software binnen gehaald om het goed te laten werken?
Ik wil strakjes wel verder op de laptop als er software op gezet moet worden.
Weet iemand trouwens of er software op dat SD kaartje staat? Of moet ik ff een verloop van mini naar grotere SD gebruiken en dan…..op…PC of laptop kijken OF er wat op staat?

Ik heb zelf al wel zitten kijken naar video’s op Y.T. waar ze voor doen hoe je de software er op zet enz…
Zou dit iets kunnen zijn om na te doen?
https://www.youtube.com/watch?v=GfLzrTk3qVQ
Het moederbord is niet het zelfde maar LCD wel, misschien ook te gebruiken?
https://www.youtube.com/watch?v=gYTsESj4hDI

HEEL even tot zo ver weer.
VrGr Rob
ik print met: DIY Prusa i3 - Cura - PLA - temp rond de: 215 / 54

3drob
Berichten: 1572
Lid geworden op: 22 mei 2013, 13:08
Contacteer:

Re: B.F.T. – SKR E3-DIP V1.1 software

Bericht door 3drob » 05 jul 2020, 13:37

Ik heb nog een Y.T. filmpje gevonden hoe de SKR E3 DIP te configureren:
https://www.youtube.com/watch?v=CmBhIaEwhaI
Alleen deze is ouder!
deze is jonger:
https://www.youtube.com/watch?v=GQlAN88ebNM&t=149s
.
https://www.youtube.com/watch?v=ACkxT2uvYO4&t=466s
.
Ik heb ook even gekeken op het Mini SD kaartje wat er op stond en dat was dit:
FIRMWARE
SKR E3 DIP V1.0_Test.gcode

VrGr Rob
ik print met: DIY Prusa i3 - Cura - PLA - temp rond de: 215 / 54

3drob
Berichten: 1572
Lid geworden op: 22 mei 2013, 13:08
Contacteer:

Re: B.F.T. – SKR E3-DIP V1.1 software

Bericht door 3drob » 05 jul 2020, 15:56

HOOW MIJN GOD….. its a live!!!
Ik ben natuurlijk vol op aan het zoeken wat moet ik doen?
En omdat ik gewoon een slechte lezer ben en overal maar overheen walst ontdek ik vaak dingen NIET,
OF ontdek/lees ik dingen laat!
Dus ik dacht zal hier:
viewtopic.php?f=22&t=3548
ook eens lezen misschien valt er wat te leren of zo, EN verhipt jawel!
Anagel schreef: Het display werkt, ik moest gewoon de zwarte knop even ingedrukt houden
Ik heb alleen de zwarte kabel nog steeds alleen aangesloten maar is denk wel goed.
hij geeft het zelfde scherm als bij Angel!
Wat een mooi schermpje zeg, En ik kan er nog op drukken ook!!! Hij piept.
Ik kan nog niks besturen want er zit voor de rest nog niks aan maar vind het erg mooi hoor!
Durf er niet te veel mee te doen want ben bang dat ik iets kapot maak.
Ik vraag mij af, ik had eerst in het begin nog een keuze of met de rotary encoder geloof ik?
Als ik de stroom er af haal en weer aan zet komt hij nu gelijk met touch screen!
Ook vraag ik mij nu af staat er nu software op om mee te kunnen printen?
Of is dit alleen software voor het schermpje? Wat ik trouwens voor dat beetje geld ERG mooi vind!
.
Als dit zo door blijft gaan en ik de software kan beïnvloeden zet ik dit spul op mijn DIY Prusa i3 direkt drive denk ik.
En met beïnvloeden bedoel ik dat, wat is het stuurprogramma? Marlin? (ik weet het,....Allemaal niet!)
Die zal dan ook nog ingesteld moeten worden voor Zas M5 en extruder calibratie enz enz….
Ga nog weer even afkijken bij de buren:
viewtopic.php?f=22&t=3548&start=10
:)
VrGr Rob
ik print met: DIY Prusa i3 - Cura - PLA - temp rond de: 215 / 54

Gebruikersavatar
3Dwim
Berichten: 1262
Lid geworden op: 05 feb 2018, 16:00
Locatie: In het midden van NL
Contacteer:

Re: B.F.T. – SKR E3-DIP V1.1 software

Bericht door 3Dwim » 05 jul 2020, 19:57

Ik zie niets.
Als je zo blij bent maak dn effe foto's voor ons, toe.
Groet,
Wim

To quote or not to quote

Pro Deo 3D fanaat
Anet A6 - student
Big Red - meester
SketchUp Pro
Weistek WT150
Kossel mini

3DWim op thingiverse

3drob
Berichten: 1572
Lid geworden op: 22 mei 2013, 13:08
Contacteer:

Re: B.F.T. – SKR E3-DIP V1.1 software

Bericht door 3drob » 05 jul 2020, 20:06

Over enkele secondes, foto komt er aan Wim.


Afbeelding

Afbeelding

ik moet nu alleen nog uitvinden hoe of naar welk Y.T. filmpje ik moet afkijken hoe ik de rest moet doen!
Dus de software met……wat is het?... Marlin? Zodat ik met een prusa i3 met als Z assen M5 kan instellen,
En natuurlijk de rest ook!

Dit is heel ff snel een klein filmpje ff voor de LOL ook!
Test: https://www.youtube.com/watch?v=bxmU5Mk ... e=youtu.be
Kunnen jullie het filmpje zien? of.... niet?

VrGr Rob
Laatst gewijzigd door 3drob op 05 jul 2020, 21:27, 1 keer totaal gewijzigd.
ik print met: DIY Prusa i3 - Cura - PLA - temp rond de: 215 / 54

wim62
Moderator
Berichten: 669
Lid geworden op: 20 nov 2017, 14:07
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: B.F.T. – SKR E3-DIP V1.1 software

Bericht door wim62 » 05 jul 2020, 21:10

sorry Rob maar je filmpje's staan op privé .
Gr Wim

Anet A6 met Tatara frame .

3drob
Berichten: 1572
Lid geworden op: 22 mei 2013, 13:08
Contacteer:

Re: B.F.T. – SKR E3-DIP V1.1 software

Bericht door 3drob » 05 jul 2020, 21:28

Nu toch wel Wim?
Klik: https://www.youtube.com/watch?v=bxmU5Mk ... e=youtu.be
(ff klagen Wim) klaagmodes aan:
Kijk en dit bedoel ik nu, ik kan best wel wat klooien maar ik ben daar geen goeie mee!
En ik heb wel kennisjes en vrienden als ik het daar aan vraag komt het voor 1000% goed.
Ennn klaagmodus weer uit!
Ik heb hier nog ergens stepstikjes liggen, maar zit ook te denken misschien die andere soort kopen.
Ik heb van die standaard stepstickjes die DRV en A4988

VrGr Rob
ik print met: DIY Prusa i3 - Cura - PLA - temp rond de: 215 / 54

3drob
Berichten: 1572
Lid geworden op: 22 mei 2013, 13:08
Contacteer:

Re: B.F.T. – SKR E3-DIP V1.1 software

Bericht door 3drob » 06 jul 2020, 18:03

Okeej,

Nou ik heb dit geprobeerd na te doen:
https://www.youtube.com/watch?v=GQlAN88ebNM&t=149s
en nu staat visual studio code er op en ook Marlin,
Natuurlijk gaat het niet 100% goed en als ik dat klik op dat vinkje voor: platformIO build
Dan gaat ie laden maar dan krijg ik een foutmelding zie foto.
( ik voeg foto zo toe! Even geduld A.U.B. )
Wat doe ik verkeerd?
VrGr Rob
P.S. let niet op het lelijke mannetje in de spiegeling van laptop scherm?

Afbeelding
ik print met: DIY Prusa i3 - Cura - PLA - temp rond de: 215 / 54

Gebruikersavatar
Rob52
Berichten: 2116
Lid geworden op: 21 nov 2018, 12:35
Locatie: Gendringen
Contacteer:

Re: B.F.T. – SKR E3-DIP V1.1 software

Bericht door Rob52 » 06 jul 2020, 18:56

Aan de foutmelding te zien heeft het te maken met je laptop die kennelijk een AMD64 versie is. Er staat ook een regel onder met een verwijzing naar een mogelijke oplossing op bit.ly/faq-package-manager.

Maar je kunt natuurlijk ook de eenvoudiger wijze volgen met de Marlin Configurator zoals ik vorige week even heb aangehaald.
Groeten, Rob.

* Gemodificeerde Anet A8
* Gemodificeerde Anycubic Kossel Lineair Plus

Citeer a.u.b. alleen als het echt nodig is en antwoord normaal met de knop PLAATS REACTIE.
Meer weten over citeren, quoten en antwoorden? Klik HIER.

3drob
Berichten: 1572
Lid geworden op: 22 mei 2013, 13:08
Contacteer:

Re: B.F.T. – SKR E3-DIP V1.1 software

Bericht door 3drob » 06 jul 2020, 21:18

Hallo Rob,

Ik was er al bang voor, ik heb niet voor niets lang gewacht want wist dit word weer een dingetje. :(
Waardeloos zeg ik denk dus omdat ik AMD heb……
Oké dus dan zou ik dat andere er weer af moeten gooien, oké
Erger nog ik denk zal dan nog eens kijken naar die foutmelding,
Maar dat gaat niet op want ik heb afgesloten en ik geloof dat alles weg is???
.
Des al niet te min dankjewel voor de link Rob heb ook al even het filmpje gekeken –
Maar ik merk aan mijzelf ben te moe(van werk) om dit nu te gaan doen en dan ga ik helemaal fouten maken.
Wel nog een vraagje is dit ook inderdaad voor BIGTREETECH SKR E3-DIP V1.1?

VrGr Rob
ik print met: DIY Prusa i3 - Cura - PLA - temp rond de: 215 / 54

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten