3d print heeft open stuk

Show hier resultaten, projecten en vooruitgang van je 3D prints
Plaats reactie
Patrick1307
Berichten: 8
Lid geworden op: 14 apr 2019, 14:44
Contacteer:

3d print heeft open stuk

Bericht door Patrick1307 » 15 apr 2019, 14:15

Hallo,
Ik ben sinds kort in het bezit van een creative Ender 3d en gestart met printen.
Dit is het resultaat !

Afbeelding

Wie kan mij vertellen wat er fout gaat en hoe ik dit kan oplossen ?

Alvast bedankt

Robbel2005
Berichten: 333
Lid geworden op: 01 apr 2018, 07:47
Locatie: De Panne - Belgie
Contacteer:

Re: 3d print heeft open stuk

Bericht door Robbel2005 » 15 apr 2019, 15:24

Hallo,
Welkom op het 3dprintforum.
Zou kunnen under-extrusion zijn.
Heb je al eens je extruder gecalibreerd?
Zie hier voor de werkwijze:
https://mattshub.com/2017/04/19/extruder-calibration/
Zou ook kunnen komen van je slicer waar je bv niet de juiste printer gedefineerd hebt.
Eventueel eens met een andere slicer proberen.
Zou die kant halfrond moeten zijn, of is je model zo hoekig?
Zo het rond moet zijn, zal je de belts moeten aanspannen.
Geen verplichting, maar vele forumleden stellen het op prijs dat je jezelf voorstelt.
Is ook interessant om te weten waar je kennis over hebt, of je al 3dprinter ervaringen hebt en welke, enz...
Groeten
Robert
3D-Printer ***Anet A6*** - firmware Marlin 1.1.9/Tatara frame/3DV6
We try to make 3D-
░░░░░█
░░░░▄█▄░░╔╗╔╗╔╗─╦╔╗
░░░▄█▀█▄░╠╝╠╣╠╩╗║╚╗
░░▄█▄▄▄█▄╚═╩╩╩─╩╩╚╝
▄██▀░░░▀██▄

Patrick1307
Berichten: 8
Lid geworden op: 14 apr 2019, 14:44
Contacteer:

Re: 3d print heeft open stuk

Bericht door Patrick1307 » 15 apr 2019, 15:55

Dank voor je reactie.
Ik heb de extruder nog niet gecalibreerd, maar daar moet ik wel even tijd voor hebben als ik je handleiding lees.
Het moest inderdaad een half rondje zijn dus ik zal eerst eens kijken of het aanspannen van de riemen werkt. De slicer Cura staat wel ingesteld op de Ender, maar of al de instellingen kloppen weet ik niet.



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Rob52
Berichten: 1028
Lid geworden op: 21 nov 2018, 12:35
Locatie: Gendringen
Contacteer:

Re: 3d print heeft open stuk

Bericht door Rob52 » 15 apr 2019, 17:29

Je zou even in Cura kunnen kijken wat het laag voor laag (preview, afhankelijk van welke versie je gebruikt) doet en of je daar hetzelfde ziet verschijnen. Wat betreft die hoeken denk ik dat je het zelf hebt gemaakt maar in het ontwerp het aantal hoeken waaruit de cirkel bestaat niet hebt verhoogd. Iets dat veel beginners vergeten aan te passen.
Groeten, Rob.

* Gemodificeerde Anet A8
* Anycubic Kossel Lineair Plus

3Dwim
Berichten: 649
Lid geworden op: 05 feb 2018, 16:00
Locatie: In het midden van NL
Contacteer:

Re: 3d print heeft open stuk

Bericht door 3Dwim » 15 apr 2019, 17:31

Mooi toch ?

Soms helpt het om wat meer informatie te delen: temeratuur, soort draad, laaghoogte etc.
Wat mij opvalt is de grove ronding dus aantal segmenten waaruit de halve cirkel opgebouwd is.
Groet,
Wim

Pro Deo 3D fanaat
Anet A6 - student
SketchUp Pro - expert
Weistek WT150
Kossel mini

3drob
Berichten: 1105
Lid geworden op: 22 mei 2013, 13:08
Contacteer:

Re: 3d print heeft open stuk

Bericht door 3drob » 15 apr 2019, 22:32

Ik ga met Robert mee!
( belts moeten aanspannen )
En anders zou die stappen missen aan een kant, misschien staat anders de snelheid net iets te hoog?
(Zet je hem even wat langzamer, kijk je wat ie dan doet)
Wat betreft ingesteld op jou Ender
Ondanks dat ze vrijwel het zelfde zijn kunnen daar toch verschillen in zitten,
al is het maar de nozzle 0.3 of 0.4
maar je kunt het wel controleren, bijvoorbeeld of de maten kloppen lengte hoogte breedte.
Gaatjes in werkstukken zijn ook nog wel eens een probleem, of deze goed geprint word en op gevraagde maat.

VrGr Rob.
ik print met: DIY Prusa i3 - Cura - PLA - temp rond de: 215 / 54

Patrick1307
Berichten: 8
Lid geworden op: 14 apr 2019, 14:44
Contacteer:

Re: 3d print heeft open stuk

Bericht door Patrick1307 » 16 apr 2019, 13:12

Ik heb de riemen strakker gezet en de print is nu dicht, dus dat was inderdaad het probleem.
De hoeken van halve cirkel waren niet de bedoeling, maar dit komt denk ik door Tinkercad en is daar niet aan te passen.
Alvast bedankt voor jullie reacties.

Gr Patrick

Rob52
Berichten: 1028
Lid geworden op: 21 nov 2018, 12:35
Locatie: Gendringen
Contacteer:

Re: 3d print heeft open stuk

Bericht door Rob52 » 16 apr 2019, 17:17

Als je het zelf in Tinkercad hebt gemaakt is dat wel eenvoudig aan te passen.

Afbeelding
Groeten, Rob.

* Gemodificeerde Anet A8
* Anycubic Kossel Lineair Plus

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten