Zonestar probleem

Vragen over het gebruik van de printer, toepassingen etc.
Plaats reactie
Caved
Berichten: 8
Lid geworden op: 24 dec 2017, 12:17
Contacteer:

Zonestar probleem

Bericht door Caved » 18 jan 2018, 19:21

Hallos,
Heb sinds maandag m'n M8R2 zonestar printer en aldus netjes in mekaar gezet alles werkt, bed gelevled en toen
begonnen de problemen. Printen met simplify 3D lukt maar na de eerste layer begint ie buiten het model te
printen denkt ie op een of andere manier dat t model zich op een andere locatie bevind. Ik word er nu helemaal
gestoord van. bed lvl is goed hechting aan glasplaat (4mm) is goed. PC driver geinstalleerd en communicatie tussen
printer en simplify 3d is goed.

Als ik dan Cura probeer begint ie weer 4 mm te hoog te printen ik snap er zo onderhand niks meer van.
Iemand suggesties ?? BVD

3drob
Berichten: 694
Lid geworden op: 22 mei 2013, 13:08
Contacteer:

Re: Zonestar probleem

Bericht door 3drob » 18 jan 2018, 20:54

Hallo Caved,

begint ie buiten het model te printen
Je bedoelt dat de printer stappen mist?
zo iets als dit:
http://sliptonic.com/wp-content/uploads/LostSteps.jpg
of:
https://www.google.nl/search?biw=1920&b ... poWC0RNeT8

4 mm te hoog
Dat zou een instelling kunnen zijn misschien?
Normaal heb je bij jou printer een schakelaar waar op de printer reageert als de Z motortjes –
ver genoeg naar beneden zij gedraaid.
dan raakt er iets DIE schakelaar en dan gaat de Z as niet verder meer naar beneden.
Als ik het goed begrijp raakt de Z as de schakelaar dan dus niet?

Heeft ie zo’n bord:
https://cheap3dprinter.deals/wp-content ... XM2-07.jpg

VrGr Rob.

Caved
Berichten: 8
Lid geworden op: 24 dec 2017, 12:17
Contacteer:

Re: Zonestar probleem

Bericht door Caved » 18 jan 2018, 21:39

3drob schreef:Hallo Caved,

begint ie buiten het model te printen
Je bedoelt dat de printer stappen mist?
zo iets als dit:
http://sliptonic.com/wp-content/uploads/LostSteps.jpg
of:
https://www.google.nl/search?biw=1920&b ... poWC0RNeT8

4 mm te hoog
Dat zou een instelling kunnen zijn misschien?
Normaal heb je bij jou printer een schakelaar waar op de printer reageert als de Z motortjes –
ver genoeg naar beneden zij gedraaid.
dan raakt er iets DIE schakelaar en dan gaat de Z as niet verder meer naar beneden.
Als ik het goed begrijp raakt de Z as de schakelaar dan dus niet?

Heeft ie zo’n bord:
https://cheap3dprinter.deals/wp-content ... XM2-07.jpg

VrGr Rob.
Hoi Rob,
Hij legd de eerste layer netjes neer en begint m dan te vullen, tijdens dat vullen begint ie buiten het model te vullen zeg maar. Het bed is goed ge lvled en de z schakelaar werkt naar behoren. ik kan m gewoon home en. printer zelf test: alles werkt naar behoren. Het is idd het bord op die foto ja. Communicatie met pc werkt ook naar behoren kan m helemaal bedienen vanuit simplify 3D. Heb net de voorlaatste versie van Cura geprobeerd bij deze begint ie niet te hoog maar print ie ook wel buiten het model.

Ballegooijen
Berichten: 59
Lid geworden op: 30 nov 2017, 07:24
Contacteer:

Re: Zonestar probleem

Bericht door Ballegooijen » 18 jan 2018, 21:58

Heb je al verschillende bestanden geprobeerd?? Misschien is het bestand niet juist geslised?

3drob
Berichten: 694
Lid geworden op: 22 mei 2013, 13:08
Contacteer:

Re: Zonestar probleem

Bericht door 3drob » 18 jan 2018, 22:54

.
HOOoowwww daar komt al een heel goed idee van Ballegooijen!
Dus kijk even met een andere print.

VrGr Rob.

Caved
Berichten: 8
Lid geworden op: 24 dec 2017, 12:17
Contacteer:

Re: Zonestar probleem

Bericht door Caved » 19 jan 2018, 11:33

Afbeelding

/sigh

Caved
Berichten: 8
Lid geworden op: 24 dec 2017, 12:17
Contacteer:

Re: Zonestar probleem

Bericht door Caved » 19 jan 2018, 11:46

Zat zelf te denken aan een power supply die t niet aankan. Dat ie voor n halve seconde t bord niet voldoende voorziet
waardoor de buffer weg is ofzo zal er eens een dikke PC voeding aanhangen. Wat ik dan nog kan doen is de stepper
drivers doormeten.

Nee de STL heb ik online gechecked op errors en die is schoon. Zou gewoon moeten printen.

Ballegooijen
Berichten: 59
Lid geworden op: 30 nov 2017, 07:24
Contacteer:

Re: Zonestar probleem

Bericht door Ballegooijen » 19 jan 2018, 17:16

Nee de STL heb ik online gechecked op errors en die is schoon. Zou gewoon moeten printen.
Er hoeft geen error in te zitten maar een verkeerde opbouw van het bestand kan ook problemen geven. Door een ander bestandje te gebruiken kun je dat uitsluiten.

Caved
Berichten: 8
Lid geworden op: 24 dec 2017, 12:17
Contacteer:

Re: Zonestar probleem

Bericht door Caved » 19 jan 2018, 23:45

Hallos,
Nee niks mis met m'n STL files Ik zal de oplossing vermelden het was een moederbord koelings probleem.
Ouwe koelfan van n pc dr op en printen als een dolle. Ja ik bedenk t niet....
:D :D :D :D

kaphaak
Berichten: 369
Lid geworden op: 18 sep 2017, 22:27
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Zonestar probleem

Bericht door kaphaak » 20 jan 2018, 07:02

Belangrijkste is dat het is opgelost lijkt me :)
Happy printing

Groeten Ronald.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bing [Bot] en 1 gast