z-as home positie

Handleidingen voor beginners en gevorderden
Plaats reactie
Mvo19
Berichten: 6
Lid geworden op: 25 aug 2020, 14:13
Contacteer:

z-as home positie

Bericht door Mvo19 » 30 sep 2020, 16:05

Hallo,

Wat doe ik fout?

Ik krijg de z-as van mijn ender 5 plus niet goed gehomed. De x en y-as homen goed maar als mijn z-as homed gaat de tafel 2 keer naar de BL touch, hierna gaat de tafel weer naar beneden tot ongeveer 5cm onder de extruder hierna gaat de tafel weer naar de extruder omhoog tegen de extruder aan. Ik heb meerdere keren geprobeerd om de leveling opnieuw te doen maar helaas zonder resultaat.
Uiteindelijk de ik de printer uit omdat ik bang ben dat hij dingen kapot drukt.

Het lijkt erop dat er een offset waarde in de z-as zit hoger als de onderkant van de extruder. Ik gebruik het prog. Creality slicer 1.2.3. Ook heb ik geprobeerd om het programma Cura te gebruiken maar ook dit maakte geen verschil dus dit moet volgens mij een instelling zijn in de printer.

Wie kan mij helpen hoe ik dit aan kan passen?

Ook heb ik op dit forum en op youtube gezocht hoe ik dit kan oplossen maar nog niet bruikbaars gevonden
Ender 5 plus

Gebruikersavatar
Rob52
Berichten: 2313
Lid geworden op: 21 nov 2018, 12:35
Locatie: Gendringen
Contacteer:

Re: z-as home positie

Bericht door Rob52 » 30 sep 2020, 16:11

Even een gokje. Eeprom resetten en Z-offset weer opnieuw afregelen?
Groeten, Rob.

* Gemodificeerde Anet A8
* Gemodificeerde Anycubic Kossel Lineair Plus

Citeer a.u.b. alleen als het echt nodig is en antwoord normaal met de knop PLAATS REACTIE.
Meer weten over citeren, quoten en antwoorden? Klik HIER.

Mvo19
Berichten: 6
Lid geworden op: 25 aug 2020, 14:13
Contacteer:

Re: z-as home positie

Bericht door Mvo19 » 30 sep 2020, 20:52

Ik ben gelijk aan het zoeken gegaan hoe dit te doen maar kan het helaas niet vinden. Alleen dat je dan de commando's M502 en M500 moet sturen naar de eeprom maar hoe ik dit moet sturen weet ik niet.

Wil je me misschien een eindje op weg helpen?
Ender 5 plus

Big Fat Mama
Berichten: 96
Lid geworden op: 16 mei 2020, 08:07
Contacteer:

Re: z-as home positie

Bericht door Big Fat Mama » 30 sep 2020, 20:59

Ik gebruik putty om direct met de printer te communiceren, over een usb-kabeltje, werkt prima op mijn Linuxen en zou vanuit Windhoos nog ruim zo goed moeten werken want daarvoor werd putty ooit bedacht. Prima spul, dat putty, wie dat ontwikkelde verdient al onze steun en sympathie.

Gebruikersavatar
Frits
Berichten: 525
Lid geworden op: 25 mei 2020, 15:07
Locatie: Westervoort
Contacteer:

Re: z-as home positie

Bericht door Frits » 30 sep 2020, 21:12

Putty?? Klinkt een beetje als stopverf of plamuur voor een schilder.
DesignSparkM 5.0, Blender 2.83.0
Cura 4.8, Pronterface 1.6.0
Artillery Sidewinder X-1 v5 (0,4 mm nozzle)
Artillery Genius (0,2 mm nozzle)

Gebruikersavatar
Rob52
Berichten: 2313
Lid geworden op: 21 nov 2018, 12:35
Locatie: Gendringen
Contacteer:

Re: z-as home positie

Bericht door Rob52 » 30 sep 2020, 21:35

Ik ken Putty. Het gros van de mensen is niet gewend om met commandoschermen te werken. Daarom denk ik dat het voor de gemiddelde computer-/Windows-/3D-printergebruiker een stuk gemakkelijker werkt als je bijvoorbeeld Pronterface installeert. Dat heeft een voor de meeste gebruikers wat gebruiksvriendelijker interface. Je kunt daarmee de printer direct aansturen en bedienen alsook de commando's versturen en de antwoorden ontvangen.
Groeten, Rob.

* Gemodificeerde Anet A8
* Gemodificeerde Anycubic Kossel Lineair Plus

Citeer a.u.b. alleen als het echt nodig is en antwoord normaal met de knop PLAATS REACTIE.
Meer weten over citeren, quoten en antwoorden? Klik HIER.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten