Vraag over CTC A8 software

Alles over de verschillende soorten 3D printers die te koop zijn.
Plaats reactie
gjvo
Berichten: 15
Lid geworden op: 18 sep 2018, 21:51
Contacteer:

Vraag over CTC A8 software

Bericht door gjvo » 18 sep 2018, 22:05

Ik heb vanmiddag een CTC A8 kit binnengekregen en hij zit inmiddels in elkaar en alles werkt na wat tweaks.
De drukknoppen naast het LCD scherm werkten niet lekker.
Wat contactspray erin en nu gaat het beter, hoewel ik nu al aan andere toetsen zit te denken.

Ik kan geen manual vinden van het menu.
Ik kwam bijvoorbeel iets tegen in het menu.
Move Axis.
ALs ik daar in ga dan kan je kiezen voor bijvoorbeeld 10mm.
Dan moet je de as kiezen.
Maar als ik de X of Y as kies dan beweedgt hij niet.
Hoe kan ik die assen over 10mm verplaatsen?

Alle andere functies werken wel, de assen bewegen ook prima.

En dan zitten er nog heel veel andere functies waar ik geen documentatie over kan vinden (acceleratie, aantal steps, feed.

Is er ergens een uitleg over de software?

Gert-Jan

vincent1971
Berichten: 104
Lid geworden op: 25 feb 2016, 15:05
Contacteer:

Re: Vraag over CTC A8 software

Bericht door vincent1971 » 18 sep 2018, 22:28

Ik denk dat er een of andere vorm van Marlin firmware erin zit...dan even zoeken op internet...vind je erg veel..wel vreemd dat als je x-as of y-as 10 mm wilt verplaatsen dat niet werkt..als je home commando gebruikt en dan 10mm wil verplaatsen lukt dat wel?

3drob
Berichten: 792
Lid geworden op: 22 mei 2013, 13:08
Contacteer:

Re: Vraag over CTC A8 software

Bericht door 3drob » 18 sep 2018, 22:45

Hallo Gert-Jan,
Doet ie wel printen? Of…wacht ff,
(assen bewegen ook prima) je bedoelt dat het soepel loopt!?
Maar bewegen doet ie niet?
Ik heb zelf eens gerommel gehad met de eindschakelaars waardoor die het niet deed.
Kontroleer dat eens, druk eens een schakelaar in,
of houd ze eens ingedrukt en geef dan eens een commando? zijn ze wel goed aangesloten?
Want daarmee ben ik destijds eens flink de mist mee in gegaan!
Kan misschien ook softwarematig omgezet worden zoals in Marlin (true/false)

Misschien zit het in die richting?
Tot zo ver heel eventjes!
VrGr Rob.
ik print met: DIY Prusa i3 - Cura - PLA - temp rond de: 215 / 54

AVS
Berichten: 108
Lid geworden op: 13 jun 2016, 20:55
Contacteer:

Re: Vraag over CTC A8 software

Bericht door AVS » 19 sep 2018, 06:38

Wat 3drob al zegt. Als je alle assen homed, doet ie dat dan, en ook in de goede richting?
Normaal gesproken {mijn marlinkimbra versie} kan ik ook bv 10mm naar rechts verplaatsen zonder eerst gehomed te hebben. Maar wellicht is dat in jouw firmware geblokkeerd.
Die rotary encoder {draaiknop} werkt verder wel goed als je door de menu's geen wandel? Ook het klikken van die encoder knop?

Verstuurd vanaf mijn SM-G955F met Tapatalk

Prusa i3 P3Steel versie - Ultratronics mainboard - MK4due firmware

gjvo
Berichten: 15
Lid geworden op: 18 sep 2018, 21:51
Contacteer:

Re: Vraag over CTC A8 software

Bericht door gjvo » 19 sep 2018, 11:18

Net alles gecalibreerd en afgesteld en de eerste print gemaakt.
Wow...
De kwaliteit van de print is beter dan een daVinci 1.0
Dat ie niet de assen verplaatst neem ik maar op de koop toe.
Misschien dat ik hem om ga bouwen naar een Ramps 1.4 bordje en een aluminium frame.
Ik zal eens zoeken op Marlin software.

By the way, hij heeft geen rotary encoder maar 5 drukknoppen.
Die ga ik eraf halen en vervangen door goede knoppen.
Hij staat nu weer te printen, even experimenteren met temperaturen.

GJ

AVS
Berichten: 108
Lid geworden op: 13 jun 2016, 20:55
Contacteer:

Re: Vraag over CTC A8 software

Bericht door AVS » 19 sep 2018, 12:25

ok top! :-)
Prusa i3 P3Steel versie - Ultratronics mainboard - MK4due firmware

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast