Ender 3 pro auto bed lvl werkt niet ? Opgelost

Show hier resultaten, projecten en vooruitgang van je 3D prints
Plaats reactie
scififreak
Berichten: 49
Lid geworden op: 01 okt 2019, 20:08
Contacteer:

Ender 3 pro auto bed lvl werkt niet ? Opgelost

Bericht door scififreak » 27 feb 2021, 16:11

Het lijkt me niet te werken het auto bed lvl met men blt.

als ik met een raft print zie ik langs een kant een dunne raft en aan de andere een dikkere .

Verwacht ik er te veel van of doet die het gewoon niet ?

Toch wel wat teleurstelling na men upgrade ;-)
Foto volgt nog
Laatst gewijzigd door scififreak op 05 apr 2021, 15:04, 1 keer totaal gewijzigd.
Ender 3 Pro 32Mbit board (4.2 like in ender 3 v2 )
Bl Touch 3.1
Hotend fix
Capricorn Tubing and locking
Bed springs
Marlin 2.0.7.2

scififreak
Berichten: 49
Lid geworden op: 01 okt 2019, 20:08
Contacteer:

Re: Ender 3 pro auto bed lvl werkt niet ?

Bericht door scififreak » 27 feb 2021, 16:14

Afbeelding
Ender 3 Pro 32Mbit board (4.2 like in ender 3 v2 )
Bl Touch 3.1
Hotend fix
Capricorn Tubing and locking
Bed springs
Marlin 2.0.7.2

Gebruikersavatar
Rob52
Berichten: 3054
Lid geworden op: 21 nov 2018, 12:35
Locatie: Gendringen
Contacteer:

Re: Ender 3 pro auto bed lvl werkt niet ?

Bericht door Rob52 » 27 feb 2021, 16:20

Lijkt me dat je iets niet goed doet. Het begint toch allemaal met het eerst handmatig parallel zette van de nozzle aan het bed met de juiste afstand. De BLtouch kan alleen de oneffenheden eruit halen.
Groeten, Rob.

* Gemodificeerde Anet A8
* Gemodificeerde Anycubic Kossel Lineair Plus

Citeer a.u.b. alleen als het echt nodig is en antwoord normaal met de knop PLAATS REACTIE.
Meer weten over citeren, quoten en antwoorden? Klik HIER.

scififreak
Berichten: 49
Lid geworden op: 01 okt 2019, 20:08
Contacteer:

Re: Ender 3 pro auto bed lvl werkt niet ?

Bericht door scififreak » 27 feb 2021, 18:24

wat bedoel je met oneffenheden ?

die meet toch op 9 plaatsen dus weet toch ook of het bed lichtjes scheef staat ?
Veronderstel toch dat dit de bedoeling is van een blt ?

Hoe zou ik het dan moeten doen ?
Ender 3 Pro 32Mbit board (4.2 like in ender 3 v2 )
Bl Touch 3.1
Hotend fix
Capricorn Tubing and locking
Bed springs
Marlin 2.0.7.2

Gebruikersavatar
Rob52
Berichten: 3054
Lid geworden op: 21 nov 2018, 12:35
Locatie: Gendringen
Contacteer:

Re: Ender 3 pro auto bed lvl werkt niet ?

Bericht door Rob52 » 27 feb 2021, 18:33

Hoe dan ook moet eerst je bed parallel staan aan de nozzle. En hoe dat gedaan wordt en hoe je de BLtouch afstelt is al heeeel veel over geschreven en te vinden met een simpele Google Search op Ender 3 BLtouch leveling. Maar ook het forum staat er redelijk vol mee. Ik heb zelf geen Ender maar ooit wel eens een BLtouch op de Anet geïnstalleerd, maar er snel weer afgehaald. Gaat me veel beter en sneller af zonder.
Groeten, Rob.

* Gemodificeerde Anet A8
* Gemodificeerde Anycubic Kossel Lineair Plus

Citeer a.u.b. alleen als het echt nodig is en antwoord normaal met de knop PLAATS REACTIE.
Meer weten over citeren, quoten en antwoorden? Klik HIER.

scififreak
Berichten: 49
Lid geworden op: 01 okt 2019, 20:08
Contacteer:

Re: Ender 3 pro auto bed lvl werkt niet ?

Bericht door scififreak » 27 feb 2021, 18:50

Rob52 schreef:
27 feb 2021, 18:33
Gaat me veel beter en sneller af zonder.
begint me ook zo te lijken , level het bed zoals gewoonlijk en het print slechter met de blt
Ender 3 Pro 32Mbit board (4.2 like in ender 3 v2 )
Bl Touch 3.1
Hotend fix
Capricorn Tubing and locking
Bed springs
Marlin 2.0.7.2

Gebruikersavatar
Puffeltje
Berichten: 68
Lid geworden op: 13 aug 2020, 22:35
Locatie: Beverwijk
Contacteer:

Re: Ender 3 pro auto bed lvl werkt niet ?

Bericht door Puffeltje » 27 feb 2021, 18:54

mogen we er van uit gaan dat je de x- en y-offsets van de bltouch goed hebt staan?
Er zijn 10 soorten mensen: De ene kan binair tellen en de ander niet.

René
Berichten: 805
Lid geworden op: 04 jan 2020, 20:23
Contacteer:

Re: Ender 3 pro auto bed lvl werkt niet ?

Bericht door René » 27 feb 2021, 18:57

Wat Rob bedoelt te zeggen,
is dat je ondanks het gebruik/toevoegen van de BLT
er eerst voor moet zorgen dat het bed goed geleveld is.
Doe dit zo nauwkeurig als mogelijk, één rondje op het bed is niet genoeg!
Net zolang doorgaan tot er geen verbetering meer mogelijk is.
Als je dat is gelukt, kun je de BLT gaan inzetten.
Creality Ender3P - En bezig met de bouw van een ????
Als je Ender hotend het niet meer doet, Reparatie

Testing yourself will make you much wiser
Let's create something awesome
René

Gebruikersavatar
Puffeltje
Berichten: 68
Lid geworden op: 13 aug 2020, 22:35
Locatie: Beverwijk
Contacteer:

Re: Ender 3 pro auto bed lvl werkt niet ?

Bericht door Puffeltje » 27 feb 2021, 19:17

Volgens mij is eerst het handmatig levelen niet echt een must (maar is wel aan te raden). Stel dat je bed redelijk schuin staat en de BLTouch op een aantal punten meet. Dan wordt van die bewuste punten bepaald op welke hoogte je bed staat. De punten er tussen worden geinterpoleerd door de programmatuur. Deze 'weet' dus hoe het bed er uit ziet. Maar als de offsets niet goed zijn ingegeven (offset is het verschil waar de meting gedaan word en waar de nozzle werkelijk staat) dan komt de plaats van de nozzle niet overeen met de waardes van het berekende punten. Bij de ender 3 en 5 kan dit op de x-as zo maar 5 cm er naast zitten. De correcties welke door de programmatuur gedaan worden zijn niet correct en kunnen dan verkeerd uit komen (nozzle te hoog of te laag).

Zelf ben ik hier in het verleden ook tegenaan gelopen: de eerste laag was op de ene plek te dik en op een andere plaats te dun. De firma welke ik gebruikte kon niet via de terminal G-codes de BLTouch offset ingeven. Toen ik in de firmware de juiste offsets had opgegeven, en deze had gecompileerd en op mijn ender had geplaatst werd hetzelfde gcode-bestand probleemloos geprint: de eerste laag was overal even dik.
Er zijn 10 soorten mensen: De ene kan binair tellen en de ander niet.

Gebruikersavatar
hardy
Berichten: 1216
Lid geworden op: 27 jun 2017, 11:49
Locatie: Twente
Contacteer:

Re: Ender 3 pro auto bed lvl werkt niet ?

Bericht door hardy » 27 feb 2021, 19:19

Om even na te gaan of je leveling überhaupt werkt, zou ik eerst even een wat groter vierkant printen en dan tijdens het printen van de eerste laag aan de z spindel voelen of er correcties plaats vinden.
Een BLTouch kan wel een behoorlijke afwijking corrigeren, de tolerantie hiervan is overigens in Marlin aan te passen, ik heb zelf ook een bed wat krom is, maar wordt wordt gewoon goed gecorrigeerd.
Groeten, Hardy

Zelfbouw eigen ontwerp ULTI(F)AKER, Ramps1.4, TMC-2130, RepRapDiscount Full Graphic Smart Controller display
Zelfbouw eigen ontwerp CUBE-3D (geen Core-XY), MKS SgenL(32bit), TMC-2208/2209,MKS TFT35 display

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: LeoEnder3Pro en 2 gasten