Anet A6 print resultaten

Show hier resultaten, projecten en vooruitgang van je 3D prints
Plaats reactie
evb
Berichten: 4
Lid geworden op: 13 mei 2018, 12:03
Contacteer:

Anet A6 print resultaten

Bericht door evb » 13 mei 2018, 22:53

Sinds kort heb ik een Anet A6 printer ter beschikking.

Wat zaken gedownload van thingiverse om te testen.
Sommige objecten lukken zonder probleem, andere dan weer helemaal niet.
De vraag die ik me stel, ligt het aan de printer of aan het object zelf?

Ik gebruik zowel de CURA 14.07 als de laatste nieuwe versie van CURA 3.3.1
Ik probeer bvb volgende te printen : https://www.thingiverse.com/thing:2064583
of iets groter : https://www.thingiverse.com/thing:1310167

Wat hij print trekt erop, maar is waardeloos om te gebruiken.
En waar ligt het probleem, bij de printer, bij de softwareinstellingen van CURA of is het object bvb te fijn om te printen op een A6?

Mijn vraag : kan een bezitter van een A6 eens proberen om bovenstaande objecten te printen?
Als het hem lukt, dan weet ik dat het object niet te 'fijn' is om op een A6 te printen.
Dan is het ofwel de printer op mechanisch gebied of een cura instelling die bij mij niet goed staat. (cura instellingen komen ofwel van anet zelf (14.07) of geplukt van het internet)
Anet A6

Relicaddict
Berichten: 153
Lid geworden op: 31 mar 2018, 11:13
Contacteer:

Re: Anet A6 print resultaten

Bericht door Relicaddict » 14 mei 2018, 10:40

Moet gewoon gaan zonder problemen.
Zullen waarschijnlijk instellingen zijn zoals temperatuur, snelheid etc.
Gr, Ton.

wim62
Moderator
Berichten: 89
Lid geworden op: 20 nov 2017, 14:07
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Anet A6 print resultaten

Bericht door wim62 » 14 mei 2018, 11:45

Hoi evb,

Zoals je kan zien in de onderstaande afbeelding werkt het goed .
Dus aan de file licht het niet , hebt deze met cura 3.2.1. afgedrukt .
temp nozzle : 215 en temp bed :55 , en op fine 0.01

Afbeelding

gr Wim
Anet A6 en quadcopters

evb
Berichten: 4
Lid geworden op: 13 mei 2018, 12:03
Contacteer:

Re: Anet A6 print resultaten

Bericht door evb » 14 mei 2018, 19:21

Hallo Wim,

Bedankt om het te proberen.

Dan kan ik één van de probleem pistes schrappen.
Schiet nog over, een mechanisch probleem bij de montage of mijn instellingen.

Nu, ik heb het geprobeerd zowel met de CURA 14.07 met de meegeleverde instellingen als met de CURA 3.x en bij allebei is het resultaat niet goed, dus het lijkt mij dus eerder een mechanisch probleem, vooral wetende dat ik na de montage een Z-as probleem heb gehad (of nog steeds heb :-( )

Ten eerste was de montage van de Z-schroefassen op de 2 motoren via de flexible montage blokje niet duidelijk in de instructies. Er stond nergens bij dat je eigenlijk tussen de as van de motor en de schroefas een opening moet tussen laten.
In eerste instantie stonden de assen gewoon op elkaar in het flexible montageblokje.
Dat blokkeerde de zaak bij het naar beneden komen van de printkop.
Dus na wat googlen en youtuben gevonden hoe dat de montage echt moet gebeuren.

Maar helaas nog steeds blokkeren van de linker motor bij het naar beneden komen, wel was het blokkeren nu lager op de as.
Via de troubleshooting pdf, de gele geleide moer los gemaakt en daarmee zitten spelen.
Alleen als de 4 boutjes van de linker geleide moer allemaal 'los' (=boutjes zitten quasi los) zitten, gaat de Z-as normaal naar beneden.

Dus ik vrees dat mijn ofwel schroefas ofwel mijn geleide as of allebei niet concentrisch zijn?
Of heeft iemand een ander idee?

Ik wil misschien eerst mijn CURA instellingen toch nog controleren, dat is het minste werk.
Kan ik ergens je CURA instellingen downloaden of vergelijken met de mijne?
Als die identiek zijn, dan ben ik 100% zeker dat het een mechanisch probleem is.

En als de assen niet concentrisch zijn, dan pas heb ik een probleem. Op youtube was er iemand die dan de stang verhitte en liet afkoelen om zo de stang recht te krijgen. Hij had ook het materiaal, een precisie meter om de diameter te meten, een gaslasser om te verhitten, zo te zien een volledige werkhal :-)

mvg,
Eric
Anet A6

wim62
Moderator
Berichten: 89
Lid geworden op: 20 nov 2017, 14:07
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Anet A6 print resultaten

Bericht door wim62 » 15 mei 2018, 19:28

Hoi Eric,

Ik hebt deze instelling gebruikt voor de trap servos .
En dat werkt goed .
Afbeelding

Afbeelding

De assen van de motor en spindel mogen er maar plusminus 8mm in de flexible montageblokje zitten .
Ik denk toch dat je een mechanisch probleem hebt , denk dat de blokken van de x as niet goed is uitgelijnd .

gr Wim
Anet A6 en quadcopters

3Dwim
Berichten: 285
Lid geworden op: 05 feb 2018, 16:00
Locatie: In het midden
Contacteer:

Re: Anet A6 print resultaten

Bericht door 3Dwim » 15 mei 2018, 19:44

hhhm, dat van die assen is ons onbekend. Wij hebben ze gemonteerd koud op elkaar !
Problemen? Nope.
Ik vraag me ook af waarom, want motoras en spindel draaien even snel. Die blikjes halen alleen hoekfouten er uit. Dus als de assen niet in 1 lijn staan.

Staat de X-as wel horizontaal ?
Want daar hebben wij wel af en toe last van dat de ene motor wat harder loopt en dus na X aantal prints het X-ding scheef staat.
Groet,
Wim

Pro Deo 3D fanaat
Anet A6 - student
SketchUp Pro - expert

evb
Berichten: 4
Lid geworden op: 13 mei 2018, 12:03
Contacteer:

Re: Anet A6 print resultaten

Bericht door evb » 16 mei 2018, 18:07

Dat van de flexible montageblokjes voor de Z-as heb ik hier gevonden: https://3dprint.wiki/reprap/anet/a8/coupler

Mijn instellingen zijn iets anders, maar volgens mij is dat niet de oorzaak.
Maar ik zal het proberen en ook alles nog eens mechanisch bekijken.

Wordt vervolgd.
Anet A6

evb
Berichten: 4
Lid geworden op: 13 mei 2018, 12:03
Contacteer:

Re: Anet A6 print resultaten

Bericht door evb » 16 mei 2018, 22:14

In het Google land had ik nog gelezen dat ook de aandrijfriemen het probleem kunnen zijn, als ze niet strak genoeg zijn gespannen.
En ja, inderdaad, de riemen harder aangespannen en het probleem is verholpen :-)

Afbeelding

De foto is slechter dan de blokjes ;-)

Bedankt iedereen voor de hulp.
Anet A6

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast