SketchUp (Gratis)

Over scannen, ontwerpprogrammas 3D bestanden etc.
Plaats reactie
Admin
Site Admin
Berichten: 192
Lid geworden op: 10 feb 2012, 21:17
Locatie: Omgeving Nijmegen, Nederland.
Contacteer:

SketchUp (Gratis)

Bericht door Admin » 01 sep 2012, 16:40

Bron: Wikipedia

SketchUp is een computerprogramma waarmee men in 3D kan tekenen. Het is eind twintigste eeuw ontworpen om mensen simpeler 3D dingen te laten tekenen dan de toenmalige 3D-programma's, welke vaak een zeer ingewikkelde cursus vereisten. Enkele van zijn functies zorgen ervoor dat ontwerpers met hun ontwerpen kunnen "spelen", iets wat onmogelijk is bij CAD-programma's. Het is mogelijk om met behulp van Sketchup gebouwen te tekenen en deze gebouwen te tonen in Google Earth als driedimensionale objecten. Het programma bevat onder andere een heliodon (schaduwsimulator), maar de grootste doorbraak heeft dit programma te danken aan de Push-Pull techniek, waarmee men vlakken van een 3D-model eenvoudig kan induwen of uittrekken. De huidige versie is versie 8.0.4811. Er bestaan 2 varianten van het programma: Google SketchUp 8 en Google SketchUp Pro 8. SketchUp Pro bevat meer functies dan SketchUp, maar de Pro-variant is niet gratis.

Geschiedenis
SketchUp is ontwikkeld door het beginnende bedrijfje @Last Software (Boulder, Colorado), dat in 1999 is begonnen. SketchUp is voor het eerst uitgebracht in augustus 2000 als een gemakkelijk te gebruiken 3D ontwerp programma. Het won een Community Choice Award op zijn eerste handelsbeurs. Al snel vonden ze een markt in de stedenbouw en architectuur. Op 14 maart 2006 kocht Google @Last Software over en veranderde de naam in Google SketchUp. Google kon SketchUp namelijk goed gebruiken bij hun programma Google Earth. Op 9 januari 2007 werd SketchUp 6 uitgebracht. In deze versie was het mogelijk om een 3D-ontwerp om te zetten in een model voor Google Earth. In september 2010 werd de nieuwste versie van Google SketchUp uitgebracht, SketchUp 8.

Functies
Oorspronkelijk is SketchUp ontworpen als een programma dat door iedereen te gebruiken was. Hiervoor moest het programma makkelijk in gebruik zijn. Inmiddels is er een community rond het programma gegroeid en in het 3D Warehouse kunnen bewerkers hun ontwerpen met elkaar delen. Sinds de overname door Google is het ook mogelijk om gebouwen in 3D om te zetten en deze te importeren naar Google Earth. SketchUp wordt tegenwoordig ook gebruikt door bedrijven. De architectuur-, design- en game-industrie gebruiken het programma om al in een vroeg stadium ontwerpen gemakkelijk te visualiseren.

Website link: http://www.sketchup.com/intl/en/index.html
Download link: http://www.sketchup.com/intl/en/download/index.html

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast