Stoppen met printen vanuit se slicer

Vragen over het gebruik van de printer, toepassingen etc.
René
Berichten: 793
Lid geworden op: 04 jan 2020, 20:23
Contacteer:

Re: Stoppen met printen vanuit se slicer

Bericht door René » 08 apr 2021, 14:55

Mag ik vragen welk merk en type moederbord er in die pc zit?

Je wist waarschijnlijk dat er een Mach4 versie is.
De Mach3 is wel erg oude 32 bits software.
Creality Ender3P - En bezig met de bouw van een ????
Als je Ender hotend het niet meer doet, Reparatie

Testing yourself will make you much wiser
Let's create something awesome
René

Gebruikersavatar
Rob52
Berichten: 3046
Lid geworden op: 21 nov 2018, 12:35
Locatie: Gendringen
Contacteer:

Re: Stoppen met printen vanuit se slicer

Bericht door Rob52 » 08 apr 2021, 15:14

René schreef:
08 apr 2021, 13:48
Ik ga uit van een 'normale' werksituatie.
Als je weet dat een bepaald programma opstarten
problemen kan veroorzaken rob, start je dat natuurlijk niet op tijdens het printen.
René, allemaal mooie theorie. Ik ben al met computers bezig sinds 1979 en vele jaren ook systeembeheerder geweest van mainframes en pc- netwerken. Dus ik heb er redelijk wat ervaring mee, al zeg ik het zelf :D .

Je zult inderdaad niet expres een programma opstarten waarvan je weet dat het problemen kan veroorzaken. Maar een vergissing is zo gemaakt. Je bent aan het printen en denkt; oh, nog even dit of dat bekijken of veranderen in Cura met een onderdeeltje of terwijl je aan het printen bent kom je net dat ene Arduino projectje weer tegen waar je laatst mee bezig was en start Arduino IDE o.i.d. op. Je denkt er even niet bij na en het is gebeurd. En dit heb ik uit eigen ervaring. Ik had hier voorheen in m'n nog werkzame periode, meerdere pc's, notebooks en beeldschermen aan staan. Maar dat is niet meer. Die ruimte wordt nu door 3D-printers en de rest van de hobby's ingenomen. Dus ik werk nu vanaf 1 recente pc met een AMD Ryzen 3700X, dus snel genoeg. Maar ook met deze pc met heeel veel USB poorten gaat het ook gewoon fout met de 3D-printer aangesloten als je net het verkeerde programma opstart.

Maar als jij er geen probleem mee hebt en het 't risico waard vindt, ben ik niet degene die zegt dat je het niet moet doen. Maar ik print wel lekker vanaf m'n SD-kaartje of USB-stick rechtstreeks vanaf de printer.
Groeten, Rob.

* Gemodificeerde Anet A8
* Gemodificeerde Anycubic Kossel Lineair Plus

Citeer a.u.b. alleen als het echt nodig is en antwoord normaal met de knop PLAATS REACTIE.
Meer weten over citeren, quoten en antwoorden? Klik HIER.

Gebruikersavatar
hardy
Berichten: 1210
Lid geworden op: 27 jun 2017, 11:49
Locatie: Twente
Contacteer:

Re: Stoppen met printen vanuit se slicer

Bericht door hardy » 08 apr 2021, 17:03

René schreef:
08 apr 2021, 14:55
Mag ik vragen welk merk en type moederbord er in die pc zit?

Je wist waarschijnlijk dat er een Mach4 versie is.
De Mach3 is wel erg oude 32 bits software.
Mach4 ken ik, mach3 is inderdaad oud, maar werkt perfect, ondanks dat heb ik nu een Arduino met GRBL aan het draaien, werk ook mooi, alleen verwacht ik daar ook dezelfde problemen als ik de PC standaard laat, maar ben wel van de parallelpoort af.
Overigens is het moederboard in deze niet van belang, maar als het je toch interesseert, het is een ook al wat oudere MSI Z77A G43.
Groeten, Hardy

Zelfbouw eigen ontwerp ULTI(F)AKER, Ramps1.4, TMC-2130, RepRapDiscount Full Graphic Smart Controller display
Zelfbouw eigen ontwerp CUBE-3D (geen Core-XY), MKS SgenL(32bit), TMC-2208/2209,MKS TFT35 display

René
Berichten: 793
Lid geworden op: 04 jan 2020, 20:23
Contacteer:

Re: Stoppen met printen vanuit se slicer

Bericht door René » 08 apr 2021, 17:27

Theorie kan mooi zijn, maar in mijn geval heb ik het over de praktijk, hier thuis.
Rob ik vindt het prima, maar ook nu worden er variabele bijgehaald.
Zoals, als dit dan dat, en veel/allemaal veroorzaakt door jezelf.
Menselijk falen heet dat dacht ik.
Is niet erg hoor maar ga daar dan niet de hardware de schuld van geven.
Creality Ender3P - En bezig met de bouw van een ????
Als je Ender hotend het niet meer doet, Reparatie

Testing yourself will make you much wiser
Let's create something awesome
René

René
Berichten: 793
Lid geworden op: 04 jan 2020, 20:23
Contacteer:

Re: Stoppen met printen vanuit se slicer

Bericht door René » 08 apr 2021, 17:36

Ik vroeg naar je moederbord, vanwege dat je in je bericht spreekt over een printer/parallel poort.
Zover ik weet zitten dat soort poorten al heel lang niet meer op moederborden.
Dus vraag me af wat je dan gebruikt als parallel poort.
Creality Ender3P - En bezig met de bouw van een ????
Als je Ender hotend het niet meer doet, Reparatie

Testing yourself will make you much wiser
Let's create something awesome
René

Gebruikersavatar
hardy
Berichten: 1210
Lid geworden op: 27 jun 2017, 11:49
Locatie: Twente
Contacteer:

Re: Stoppen met printen vanuit se slicer

Bericht door hardy » 08 apr 2021, 17:49

René schreef:
08 apr 2021, 17:36
Ik vroeg naar je moederbord, vanwege dat je in je bericht spreekt over een printer/parallel poort.
Zover ik weet zitten dat soort poorten al heel lang niet meer op moederborden.
Dus vraag me af wat je dan gebruikt als parallel poort.
Die zit er wel degelijk op, is alleen niet naar buiten uitgevoerd, maar daar heb ik een adapter kabel voor gemaakt.
https://www.msi.com/Motherboard/Z77A-G43/Specification
Groeten, Hardy

Zelfbouw eigen ontwerp ULTI(F)AKER, Ramps1.4, TMC-2130, RepRapDiscount Full Graphic Smart Controller display
Zelfbouw eigen ontwerp CUBE-3D (geen Core-XY), MKS SgenL(32bit), TMC-2208/2209,MKS TFT35 display

René
Berichten: 793
Lid geworden op: 04 jan 2020, 20:23
Contacteer:

Re: Stoppen met printen vanuit se slicer

Bericht door René » 08 apr 2021, 18:37

O.k. bedankt ik dacht al hoe doet ie dat.
Maar dit is duidelijk.
Creality Ender3P - En bezig met de bouw van een ????
Als je Ender hotend het niet meer doet, Reparatie

Testing yourself will make you much wiser
Let's create something awesome
René

Gebruikersavatar
hardy
Berichten: 1210
Lid geworden op: 27 jun 2017, 11:49
Locatie: Twente
Contacteer:

Re: Stoppen met printen vanuit se slicer

Bericht door hardy » 08 apr 2021, 18:44

René schreef:
08 apr 2021, 18:37
O.k. bedankt ik dacht al hoe doet ie dat.
Maar dit is duidelijk.
Zo doe ik dat dus :D ;) , zelf mijn zakelijk computer heeft een veel nieuwer bord (+/- 1jaar oud) en heeft ook nog een parallelpoort heb ik net gezien.
https://download.msi.com/archive/mnu_ex ... 98v1.2.pdf
Groeten, Hardy

Zelfbouw eigen ontwerp ULTI(F)AKER, Ramps1.4, TMC-2130, RepRapDiscount Full Graphic Smart Controller display
Zelfbouw eigen ontwerp CUBE-3D (geen Core-XY), MKS SgenL(32bit), TMC-2208/2209,MKS TFT35 display

Gebruikersavatar
Rob52
Berichten: 3046
Lid geworden op: 21 nov 2018, 12:35
Locatie: Gendringen
Contacteer:

Re: Stoppen met printen vanuit se slicer

Bericht door Rob52 » 08 apr 2021, 18:48

René schreef:
08 apr 2021, 17:27
Rob ik vindt het prima, maar ook nu worden er variabele bijgehaald.
Zoals, als dit dan dat, en veel/allemaal veroorzaakt door jezelf.
Menselijk falen heet dat dacht ik.
Is niet erg hoor maar ga daar dan niet de hardware de schuld van geven.
Doei, dat heet gewoon een software conflict. Software hoort normaliter met elkaar samen te werken. Dat is tegenwoordig een hele klus omdat er ontiegelijk veel van is. En vooral bij Microsofts Windows is dat niet allemaal even goed geregeld, dus daar willen programma's nog wel eens met elkaar in de clinch gaan.

Dus kom nu niet aan met een verhaaltje van menselijk falen als de 3D-printer stopt omdat ik een ander programma op de (Windows) pc opstart. Dat is puur het falen van combinatie van de software.
Groeten, Rob.

* Gemodificeerde Anet A8
* Gemodificeerde Anycubic Kossel Lineair Plus

Citeer a.u.b. alleen als het echt nodig is en antwoord normaal met de knop PLAATS REACTIE.
Meer weten over citeren, quoten en antwoorden? Klik HIER.

Gebruikersavatar
hardy
Berichten: 1210
Lid geworden op: 27 jun 2017, 11:49
Locatie: Twente
Contacteer:

Re: Stoppen met printen vanuit se slicer

Bericht door hardy » 08 apr 2021, 19:03

Rob52 schreef:
08 apr 2021, 18:48
René schreef:
08 apr 2021, 17:27
Rob ik vindt het prima, maar ook nu worden er variabele bijgehaald.
Zoals, als dit dan dat, en veel/allemaal veroorzaakt door jezelf.
Menselijk falen heet dat dacht ik.
Dus kom nu niet aan met een verhaaltje van menselijk falen als de 3D-printer stopt omdat ik een ander programma op de (Windows) pc opstart. Dat is puur het falen van combinatie van de software.
👍👍👍
Groeten, Hardy

Zelfbouw eigen ontwerp ULTI(F)AKER, Ramps1.4, TMC-2130, RepRapDiscount Full Graphic Smart Controller display
Zelfbouw eigen ontwerp CUBE-3D (geen Core-XY), MKS SgenL(32bit), TMC-2208/2209,MKS TFT35 display

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten