Probleem Bltouch instaleren

Vragen over het gebruik van de printer, toepassingen etc.
SnelleD
Berichten: 103
Lid geworden op: 03 jan 2019, 19:35
Locatie: Aalst België
Contacteer:

Re: Probleem Bltouch instaleren

Bericht door SnelleD » 11 okt 2020, 16:52

Creality CR - 10S Pro en DIY Prusa I3

henkie119
Berichten: 14
Lid geworden op: 03 okt 2020, 20:56
Contacteer:

Re: Probleem Bltouch instaleren

Bericht door henkie119 » 11 okt 2020, 22:58

Ok ik heb hel filmpje bekeken en de stekkers geïnstalleerd zoals op de foto en het filmpje.
De bltouch knipperde en begon te stinken dus kapot. en dat komt denk ik doordat ik het zwarte en witte kabeltje verkeerd aangesloten heb.
Dus ben ik over gegaan naar plan B. en dat is met de oude sensor. Toch zorgen door de 5de stap van het auto levelen gaan
Hiervoor heb ik de firmware van tiny machines (dw7) gedownload en geïnstalleerd. Maar dit hielp niks. bij de 5 de stap ging hij gewoon weer naar de home stap. daarna wou ik de oude software weer downloaden zodat ik dan wel kon printen. Maar dan handmatig moest levelen.
Dus de firmware erop gezet van creality (1.70.1) maar nu voor dat de cr begint te printen begint hij eerst met auto levelen tot dus stap 5 Ook kan ik dit in settings niet veranderen dat hij niet begint te levelen voor hij begint te printen

Dus kort gezegd bltouch stuk.
En de oude sensor werkt ook niet meer. Omdat ik nu eerst moet auto levelen voor ik beginnen kan met printen. En dan kom ik niet verder dan stap 5.

Dus mischien moet ik eerst even bekijken waarom hij niet verder gaan dan stap 5. En dat oplossen.
Of er moet ergens nog een andere software te downloaden zijn.
deze software heb ik gedownload van creality.




Afbeelding

Omdat ik zonder bltouch niet vinden kan. Denk ik dat deze gebruikt kan worden met en zonder bltouch. klopt dit?

René
Berichten: 388
Lid geworden op: 04 jan 2020, 20:23
Contacteer:

Re: Probleem Bltouch instaleren

Bericht door René » 11 okt 2020, 23:48

In de video worden er twee draden gewisseld in de zwarte stekker.
Heb je dat ook gedaan?

Als het antwoord hierop ja is, dan is dat de oorzaak dat de BLTouch
in rook opgegaan is.
Op de eerste foto van de BLT aansluiting die je laat zien was dit al gedaan.
Als je dat nu zelf nog een keer gedaan hebt zaten de + en - weer verkeerd.
Ender3P - En bezig met de bouw van een ????
Als je Ender hotend het niet meer doet, Reparatie

Let's create something awesome
René

henkie119
Berichten: 14
Lid geworden op: 03 okt 2020, 20:56
Contacteer:

Re: Probleem Bltouch instaleren

Bericht door henkie119 » 12 okt 2020, 00:36

Dat denk ik ook.
Maar hoe nu met de orginele sensor verder? Als hij niet verder komt dan stap 5 van de leveling.
Wat is de volgende info die je nodig hebt voor een goede diagnose?

GeeJeeDee
Berichten: 6
Lid geworden op: 26 sep 2020, 10:48
Contacteer:

Re: Probleem Bltouch instaleren

Bericht door GeeJeeDee » 12 okt 2020, 07:36

Hallo,

Ik heb geen ervaring met de bltouch en ben ook in het printen nog een beginner dus misschien spreek ik voor mijn beurt. Als dat zo is mijn excuus. Maar ik vraag me af. Als jij zegt dat ie met de oude sensor tot stap 5 komt dan ga ik er van uit dat de sensor het bed al heeft gedetecteerd in andere stappen toch? Als dat zo is lijkt het mij eerder een softwarematig probleem aangezien het tasten in eerdere stappen wel goed ging. Of zeg ik nou iets stoms?

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk


henkie119
Berichten: 14
Lid geworden op: 03 okt 2020, 20:56
Contacteer:

Re: Probleem Bltouch instaleren

Bericht door henkie119 » 12 okt 2020, 21:10

hallo

Dat zou best eens zo kunnen zijn geejeedee.
Op dit moment heb ik firmware van een duitse site afgehaald. en nu kan ik tenminste weer printen zonder dat de auto kalibratie word gestart voor het printen. het enige is dat ik nu zelf het bed moet levelen. Maar het printen lukt in elk geval weer.
mischien toch nog maar eens een nieuwe bltouch bestellen. en opnieuw proberen.

Als ik alle filmpjes en handleiding zie. klopt het dan dat je de bltouch op verschillende manieren kunt aansluiten op hetzelfde moederbord ?

SnelleD
Berichten: 103
Lid geworden op: 03 jan 2019, 19:35
Locatie: Aalst België
Contacteer:

Re: Probleem Bltouch instaleren

Bericht door SnelleD » 12 okt 2020, 23:38

Hier staat normaal gezien de firmware voor de gewone meetsonde.


https://www.creality3dofficial.com/blog ... 10s-pro-v2
Creality CR - 10S Pro en DIY Prusa I3

nwpvr
Berichten: 70
Lid geworden op: 29 aug 2019, 12:21
Locatie: Eindhoven
Contacteer:

Re: Probleem Bltouch instaleren

Bericht door nwpvr » 13 okt 2020, 03:47

henkie119 schreef:
12 okt 2020, 21:10
Op dit moment heb ik firmware van een duitse site afgehaald. en nu kan ik tenminste weer printen zonder dat de auto kalibratie word gestart voor het printen.
Geen idee hoe dat bij jouw printer precies zit, maar bij mij gebeurt dat dmv een G29 commando in mijn Gcode bestanden. Deze wordt door Cura automatisch toegevoegd via de start-Gcode.

Het kan ook met een vooraf opgeslagen mesh via M420, maar de probing voor elke print geniet mijn voorkeur.
Groeten,
Niels

- Ender 3 V2
- Anet A8 Plus met modificaties
- Cura
- Octoprint

SnelleD
Berichten: 103
Lid geworden op: 03 jan 2019, 19:35
Locatie: Aalst België
Contacteer:

Re: Probleem Bltouch instaleren

Bericht door SnelleD » 15 okt 2020, 23:08

Vers van de pers dit kan wel helpen het is van hun eigen site.

https://youtu.be/_XB6XNoeiac
Creality CR - 10S Pro en DIY Prusa I3

henkie119
Berichten: 14
Lid geworden op: 03 okt 2020, 20:56
Contacteer:

Re: Probleem Bltouch instaleren

Bericht door henkie119 » 17 okt 2020, 20:05

hallo.

Ja de bl-touch werkt. nadat ik een nieuwe besteld heb. werkte het direct.
Dus ik denk dat de oude bl touch al stuk was voor ik hem zelf opgerookt hebt.
Bedankt voor alle hulp.

mvg henkie

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten