Probleem Bltouch instaleren

Vragen over het gebruik van de printer, toepassingen etc.
henkie119
Berichten: 14
Lid geworden op: 03 okt 2020, 20:56
Contacteer:

Probleem Bltouch instaleren

Bericht door henkie119 » 09 okt 2020, 12:43

Hallo

Ik heb een creality cr10s pro over genomen met een bltouch sensor. Alleen de sensor moet nog geïnstalleerd worden. Maar nu heb ik het indee dat ik een v2 moederbord heb. En een sensor voor een v1.

Kunnen jullie dit zien of bevestigen.
En kan ik hem eventueel toch nog installeren.
Door pinnen op een andere plek te steken.
Ik heb al op youtube gekeken. Maar ik kom er niet uit als leek

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding


Mvg henk

Gebruikersavatar
3Dwim
Berichten: 1318
Lid geworden op: 05 feb 2018, 16:00
Locatie: In het midden van NL
Contacteer:

Re: Probleem Bltouch instaleren

Bericht door 3Dwim » 09 okt 2020, 14:17

Bij de meetse 3D printers is het niet alleen een kwestie van een BL touch aansluiten op de juiste plek maar ook een software upgrade etc.
Waarom niet gewoon eerst lekker printen en je printer leren kennen ?
Groet,
Wim

To quote or not to quote

Pro Deo 3D fanaat
Anet A6 - student
Big Red - meester
SketchUp Pro
Weistek WT150
Kossel mini

3DWim op thingiverse

henkie119
Berichten: 14
Lid geworden op: 03 okt 2020, 20:56
Contacteer:

Re: Probleem Bltouch instaleren

Bericht door henkie119 » 09 okt 2020, 20:36

hallo.

Ja dat zou ook kunnen en is geen verkeerd idee. maar de oude sensor is stuk.
En ik dacht mischien kan ik het in 1 keer goed maken.
ook hoe de software geïnstalleerd moet worden kom ik wel uit.
maar het is meer de vraag kan de bltouch erop of moet ik een ander bestellen.

intussen heb ik al wel wat 20mm blokje gemaakt met verschillende instellingen.

mvg henkie

wim62
Moderator
Berichten: 731
Lid geworden op: 20 nov 2017, 14:07
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Probleem Bltouch instaleren

Bericht door wim62 » 09 okt 2020, 22:56

henkie119 schreef:
09 okt 2020, 20:36

intussen heb ik al wel wat 20mm blokje gemaakt met verschillende instellingen.

mvg henkie
En hoe zien die blokjes eruit ?
Ben je er tevreden over ?
Over de bl-touch , kan ik alleen maar zeggen , als het de zelfde is dan de oude kun je die gewoon aansluiten .
Tenzij de draden op een andere plaats gemonteerd moeten worden .
Maar als het een andere is zal je toch software matig iets moeten aanpassen .
B.V. de pins in de software .
Ik zou toch maar eens goed informeren naar de bl-touch die je wil installeren
Gr Wim .

nwpvr
Berichten: 70
Lid geworden op: 29 aug 2019, 12:21
Locatie: Eindhoven
Contacteer:

Re: Probleem Bltouch instaleren

Bericht door nwpvr » 10 okt 2020, 09:08

De getoonde foto's kan ik niet groot genoeg bekijken. Dan worden ze erg wazig.

Als er op de printer een BL Touch is geinstalleerd, kun je die gewoon uitwisselen met de nieuwe. De BLTouch wordt niet echt voor een specifiek bord gemaakt. Er zijn verschillende versies van de BLTouch maar dat zijn gewoon elkaars opvolgers en zijn gewoon uitwisselbaar.

Als er geen BL Touch op heeft gezeten, zul je de zaak moeten installeren. Hoe is afhankelijk van je mainboard en welke firmware er in de printer zit. Op youtube zijn er meer dan genoeg uitlegvideo's over te vinden en ook hoe je dan de verschillende firmwares moet configureren.
Groeten,
Niels

- Ender 3 V2
- Anet A8 Plus met modificaties
- Cura
- Octoprint

René
Berichten: 388
Lid geworden op: 04 jan 2020, 20:23
Contacteer:

Re: Probleem Bltouch instaleren

Bericht door René » 10 okt 2020, 12:27

Henk welke printer heb je?
A

Afbeelding

B


Afbeelding


En wat staat er op de controller print, Merk,Versie nummer?
Ender3P - En bezig met de bouw van een ????
Als je Ender hotend het niet meer doet, Reparatie

Let's create something awesome
René

henkie119
Berichten: 14
Lid geworden op: 03 okt 2020, 20:56
Contacteer:

Re: Probleem Bltouch instaleren

Bericht door henkie119 » 10 okt 2020, 20:32

hallo.

Ik heb een cr10s pro met firmware nr 1.70.1.
Of ik de v1 of v2 heb weet ik niet zeker. als ik het moederbord bekijk is het een v2.
Dus dan is het foto b. Ook ben ik tevreden over de 20 mm blokjes.

Op dit moment zit de orginele sensor er nog op. en vandaar dat ik de pin bezetting naar de bltouch niet kan overnemen. en daar kom ik met youtube en google niet achter.
Op dit moment met de oude sensor gaat het auto levelen niet goed. omdat bij stap 8 bij het auto levelen de nozzle het bed in drukt. ondanks dat het lampje van de sensor wel brand voor dat het bed geraakt word.

mvg henkie

René
Berichten: 388
Lid geworden op: 04 jan 2020, 20:23
Contacteer:

Re: Probleem Bltouch instaleren

Bericht door René » 11 okt 2020, 12:08

Het is misschien handig als je een goede foto van de printer in zijn geheel
en de controller print hier upload.
Zorg bij de foto van de print ervoor dat alle tekst zichtbaar is.
Ender3P - En bezig met de bouw van een ????
Als je Ender hotend het niet meer doet, Reparatie

Let's create something awesome
René

henkie119
Berichten: 14
Lid geworden op: 03 okt 2020, 20:56
Contacteer:

Re: Probleem Bltouch instaleren

Bericht door henkie119 » 11 okt 2020, 13:40

hallo

hierbij de foto's van het moederbord en de lsd print.
Het probleem is ook dat er zoveel verschillende sites en handleidingen zijn. dat het lastig is wat je moet doen.
Ik heb ook geprobeerd om het met de oude sensor te regelen met tiny machines firmware.
maar de nozzle blijft bij stap 4 in het bed gaan.
en de site van tiny machine is nogal verandert in vergelijking met de youtube tutorial. ik weet ook niet goed welke downloud links ik hebben moet. mischien kan iemand mij daar bij helpen. voor de bltouch en de oude sensor firmware.




Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

René
Berichten: 388
Lid geworden op: 04 jan 2020, 20:23
Contacteer:

Re: Probleem Bltouch instaleren

Bericht door René » 11 okt 2020, 16:49

Ik heb dit niet zelf kunnen proberen omdat ik niet beschik over het materiaal.

Maar heb proberen uit te zoeken hoe het één en ander moet worden aangesloten.
Voor de Z con. geldt dat dat je vanuit het midden twee kanten op kunt met de connector.
De zwarte draad zit dan op de middelste pin. Beide posities zelf uitproberen.
Waarschijnlijk kun je dit ook aanpassen in de firmware.

Wat betreft software kan ik je niet helpen, daar ben ik zelf nog niet aan begonnen.
Hoop dat je er iets mee kunt.



Afbeelding
Laatst gewijzigd door René op 11 okt 2020, 16:59, 2 keer totaal gewijzigd.
Ender3P - En bezig met de bouw van een ????
Als je Ender hotend het niet meer doet, Reparatie

Let's create something awesome
René

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten