Wie kan mij helpen met de g code?

Vragen over het gebruik van de printer, toepassingen etc.
Kaatjuhhh
Berichten: 5
Lid geworden op: 26 jan 2019, 23:36
Contacteer:

Wie kan mij helpen met de g code?

Bericht door Kaatjuhhh » 27 jan 2019, 09:29

Hallo allemaal,

Sinds gisteren heb ik een ender 3d printer in huis.
De montage was te doen alleen nu ik een zelfgemaakt ontwerp wil printen blijk ik een g code nodig te hebben🤔
Ik heb diverse programma's geïnstalleerd waaronder cura, Spider maar deze werken bij mij niet.
Wat doe ik verkeerd?
Ik ben nog een beginner met 3d printen
Hopelijk kunnen jullie mij helpen
Groetjes Kaatjuhhh

Rob-ber
Berichten: 7
Lid geworden op: 19 jan 2019, 17:09
Contacteer:

Re: Wie kan mij helpen met de g code?

Bericht door Rob-ber » 27 jan 2019, 09:32

Je moet een slicer programma downloaden. Ik heb de laatste versie van Cura. Daar laadt je je .stl bestand in en die slicer het bestand naar een g-code. In Cura kan je aanpassingen maken in kwaliteit ed.

Rob52
Berichten: 308
Lid geworden op: 21 nov 2018, 12:35
Locatie: Gendringen
Contacteer:

Re: Wie kan mij helpen met de g code?

Bericht door Rob52 » 27 jan 2019, 09:45

Kaatjuhhh schreef:
27 jan 2019, 09:29
Ik heb diverse programma's geïnstalleerd waaronder cura, Spider maar deze werken bij mij niet.
Wat doe ik verkeerd?
Dat is met zo weinig informatie natuurlijk niet te zeggen. Als je er nu echt nog helemaal niks van weet is het misschien handig als je eerst eens wat Youtube filmpjes bekijkt. Daarvan staan er honderden op internet. Dan begrijp je misschien de basis en heb je iets om mee te starten en kun je ook gerichter vragen stellen. Nu wordt het een "raadspelletje".
Groeten, Rob.

Anet A8.

Kaatjuhhh
Berichten: 5
Lid geworden op: 26 jan 2019, 23:36
Contacteer:

Re: Wie kan mij helpen met de g code?

Bericht door Kaatjuhhh » 27 jan 2019, 10:49

Bedankt voor jullie snelle reacties,
Ik ben inderdaad filmpjes aan het kijken op youtube.
Iedereen heeft het over cura alleen kan ik die niet installeren op mijn laptop.
Ik moet dus een ander programma zien te vinden.
Maar dat is nog niet zo gemakkelijk

Lourens
Berichten: 10
Lid geworden op: 19 dec 2018, 20:07
Locatie: Urk (NOP / Flevoland)
Contacteer:

Re: Wie kan mij helpen met de g code?

Bericht door Lourens » 27 jan 2019, 10:52

Normaal gesproken zal je 2 verschillende programma's moeten gebruiken.
Als 1e een om je 3d-ontwerp te maken.
En daarna zal je het ontwerp nog met een ander programma moeten omzetten naar 'iets' waarmee je printer overweg kan.
Dat 'iets' is de door jou al genoemde g-code

Je schrijft dat je al een ontwerp gemaakt hebt.
Maar met welk programma was dat, en in welke formaten kan je dit exporteren?
Een veel gebruikt formaat is .stl
Dit kan je dan weer laden in bv Cura (wat je blijkbaar ook al geïnstalleerd hebt) of een ander slicer-programma.
En die kan het dan weer omzetten naar de gevraagde g-code.

Het g-code bestand zet je dan weer op de sd-kaart, en als je die in de printer stopt kan je het laten printen.

Mogelijk heb je het al gedaan, maar heb je de printer al wel goed afgesteld?
oa het levelen van het printbed is enorm belangrijk.
Als dat niet goed is, zal het printen niet goed gaan!
De Ark van Noach was gebouwd door amateurs.
De Titanic door professionals....
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Creality CR20 / Cura 3.6 / ???
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Kaatjuhhh
Berichten: 5
Lid geworden op: 26 jan 2019, 23:36
Contacteer:

Re: Wie kan mij helpen met de g code?

Bericht door Kaatjuhhh » 27 jan 2019, 11:00

Ja dat klopt, ik heb een ontwerp gemaakt in tinkercad en is een .stl Bestand.
Ik weet dat een ander programma dit om moet zetten alleen geeft mijn laptop bij cura aan dat het niet te instaleren is op mijn laptop.
Ik ben aan het zoeken naar een ander programma dan cura. (Wat niet meevalt)
Mijn printer en printerbed zijn goed afgesteld. De testprint is goed gegaan😁

3drob
Berichten: 876
Lid geworden op: 22 mei 2013, 13:08
Contacteer:

Re: Wie kan mij helpen met de g code?

Bericht door 3drob » 27 jan 2019, 11:08

Raar, je kunt Cura niet op je laptop zetten, waarom niet?
Gaat het om schijfruimte?
Misschien kun je vertellen wat voor een Laptop?
Waar haal je die Cura vandaan, en welke soort?

Maar gestel je hebt gelijk dan word het wat moeilijk ja,
Heb je niet een andere PC waar het dan wel op kan?

Je zal eerst neem ik aan toch werken met een SD kaartje,
Dus of het nu op laptop of de PC in de kamer is die het op dat Kaartje zet…..
:thumbsup:
VrGr Rob.
ik print met: DIY Prusa i3 - Cura - PLA - temp rond de: 215 / 54

Rob52
Berichten: 308
Lid geworden op: 21 nov 2018, 12:35
Locatie: Gendringen
Contacteer:

Re: Wie kan mij helpen met de g code?

Bericht door Rob52 » 27 jan 2019, 11:26

Kaatjuhhh schreef:
27 jan 2019, 11:00
Ik ben aan het zoeken naar een ander programma dan cura. (Wat niet meevalt)
Dat valt best mee. Hoeveel wil je er hebben. Klik.

Probeer anders eens een oudere versie van Cura, werkt ook prima of Repetier-Host, Ideamaker of Kisslicer. Iets zal er toch wel op je laptop te installeren zijn. Maar Cura 3.6.0 zou ook gewoon moeten werken.
Groeten, Rob.

Anet A8.

wim62
Moderator
Berichten: 157
Lid geworden op: 20 nov 2017, 14:07
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Wie kan mij helpen met de g code?

Bericht door wim62 » 27 jan 2019, 12:11

Het kan zijn dat de laptop van Kaatjuhhh geen 64 bit systeem is maar een 32 bit systeem heeft .
Dan kan hij alleen maar een oudere versie van cura installeren .

Windows Vista of hoger, 64 bit. 32 bits ondersteund tot Cura 2.3.

gr Wim
Anet A6 en quadcopters

3Dwim
Berichten: 465
Lid geworden op: 05 feb 2018, 16:00
Locatie: In het midden
Contacteer:

Re: Wie kan mij helpen met de g code?

Bericht door 3Dwim » 27 jan 2019, 12:20

Ik denk dat Koen zich eerst nog wat moet verdiepen in de materie.
Groet,
Wim

Pro Deo 3D fanaat
Anet A6 - student
SketchUp Pro - expert

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast