Kortsluiting probe op board (+/-) autolevel + nieuwe firmware.

Vragen over het gebruik van de printer, toepassingen etc.
DennisK
Berichten: 50
Lid geworden op: 01 jan 2019, 23:28
Contacteer:

Kortsluiting probe op board (+/-) autolevel + nieuwe firmware.

Bericht door DennisK » 01 jan 2019, 23:34

Goedendag,

Ik ben al enoge tijd in bezit van een Kossel mini 3D clonetje.
Heb wat probleempjes.

Had het al even op tweakers gezet dus plak het eventjes.

Hoop dat iemand mij weer een beetje op weg kan helpen.

Als er nog vragen zijn hoor ik het wel.

Bedankt alvast.

Mvg Dennis.
............


Hoi,

Ik heb al 3 jaar een Delta kossel mini 3d clone staan. (stellamodels China)
Draait op een Mega2560/ramp 1.3 en Marlin. (arduino 1.06) momenteel.

Nu had ik auto kalibratie eigenlijk nog nooit gebruikt. Nadat mijn heater elementje van mijn e3dv6 clone het van de week begaf maar de echte E3Dv6 eens geïnstalleerd.
Autolevel switch had ik niet volledig gemonteerd zitten daarvoor omdat ik het toch niet gebruikte.

Nu er weer op gezet.
Wil ik testen. (knopje in)
Hoor ik ineens een pang en ruik elektronica.
Zodra ik het knopje weer indrukte ging alles uit. Kon dit herhalen zonder nieuwe rook signalen.

Bekabeling nagekeken. Bleek de connector van de probr swtich een pinnetje te hoog te staan op + en min dus. Keertje verkeerd terug gedrukt blijkbaar.
Weer op zijn plek gedrukt.
Werkt nu wel weer naar behoren. (originele firmware nog)
Display werkt verder ook via USB en 12V voeding.
Maar nu twijfel ik wat er nou kapot is.
Misschien alleen een spoortje of toch wat belangrijker.
Ze zeggen dat de 5v regulator er dan uit kan branden maar dan werkt het display niet meer.
Volgens schema's loopt hij idd terug naar de 5V van de arduini.

Alles lijkt nu nog gewoon te werken.

Iemand zoiets gehad? Jammer dat dit niet beveiligd is.




Vraagje 2.
Nu draait auto bed level maar na het levelen blijft mijn nozzle te hoog staan. Z-height

In marlin code geprobeerd de probe E offset te veranderen maar lijkt weinig /geen invloed te hebben.
Er zit gek genoeg wel wat variatie in. Maar krijg hem niet op 0.2mm
Blijf op cirxa 1.5mm staan.
Voor auto bed level overigens wel.

Ook ratelt hij vanaf home naar beneden. Klappert eventjes op de endswitches.
Voor auto bed level doet hij dat nog niet.

Kiss slicer begint dan ineens ook 5/6mm boven de plaat te printen en met z-offset zakt hij niet.

Ik gebruik pronterface voor het afregelen.


Algemene afstelling blijft ook lastig.
Alles lijkt goed maar moet toch vaak wel iedere keer het 1 en ander tweaken in kisslicer om er een fatsoenlijke print uit te krijgen.
Misschien wil ik soms te snel maar lijkt mij veel sneller te moeten kunnen.
Hangt ook van object grootte af.

Acc en jerk veranderen lijkt weinig te doen om de 1 of andere reden.

Mocht er iemand in de buurt van Tiel wonen, verstand van delta's hebben en heb je zin in koffie mag je altijd langs komen om eens te kijken naar de setup.

Wil eens wat meer stabiliteit en betrouwbaarheid.

YouTube: 29 december 2018

Huidige setup. Zag dat acceleration nog wat hoog staat. (was ik mee aan het rommelen)

YouTube: 29 december 2018
PLA
= 37.5mm/s perim
37.5 mm/s loops
41.50 mm/s solid
48.50 mm/s sparse



Nog 2x succesvol geprint.
2e op 60mm/s rond.
Wel nog wat naad vorming bij de layer overgang.

Hij kan wel erg netjes loops printen.
Maar kleine details blijft altijd een issue.

0.25 layer.
YouTube: 30 december 2018
.........................

Hmm nee nog niet gezien. Kan eens kijken.

Denk dat waarschijnlijk - en + zijn kortgesloten via de schakelaar als signal onderaan zit.

Volgens de wiring diagrams zitten de endstops eigenlijk altijd op die poorten (I2C)

Print eruit halen was een idee ja. Kan nu niets zien. Weet niet zeker of het ergens op het ramp bordje is of de mega2560.

Is wel wat werk. Moet ik dus nog even over nadenken aangezien hij nog wel werkt.

Dacht eerst dat mn voeding eruit klapte maar had nog spanning. En na het terug zetten van de probe switch ging mn display weer aan.

Connector zat nu op de bovenste 2 pinnen waar ook de endstops zitten.
Alleen die zaten wel op de onderste 2 van 3pins zoals het moest.

https://best3dprinter.stan-tech.com/bui ... ring-diag2

http://rigidtalk.com/wiki/index.php?tit ... _1.4_board
Laatst gewijzigd door DennisK op 01 jan 2019, 23:51, 5 keer totaal gewijzigd.

DennisK
Berichten: 50
Lid geworden op: 01 jan 2019, 23:28
Contacteer:

Re: Kortsluiting probe op board (+/-) autolevel + nieuwe firmware.

Bericht door DennisK » 01 jan 2019, 23:35

En vraagje 3

Ben al 2 dagen bezig om marlin 1.1.9 werkend te krijgen.
Pronterface stuur XYZ gewoon los aan ipv delta en kan niet achterhalen waar dat in zit.
Veel M/G codes werken helemaal niet.

Kan in marlin nergens de printer afmetingen invoeren. Rod/offset e.d.

Zou met M665 moeten maar hele auto kalibratie werkt niet. (G33)
Snap er niets van.

Met omzetten ga hij ramps old aan. (zou 1.3 hebben volgens originele firmware) (board 33)

Nieuwe versie gemaakt met ramps 1.3 EFB
Alles handmatig ingevoerd vanuit de configurator vanaf een delta setup icm oude marlin firmware.
Nog keertje terug naar ramps old maar krijg daar LCD pin foutmeldingen.
Ramps 1.4EFB krijg ik er wel ook in maar geen verandering.

Hij heeft soms ook de neiging om iedere keer in een soort van reset loop te blijven. Iedere keer reset hij na een tijdje. Soms na een nieuwe upload is het weer weg.

Iemand enig idee.
Morgen nog maar tijdje youtube kijken..

Welke firmware ik had weet ik blijkbaar niet.
Geeft versie 1 aan als ik uitlees.
Laatst gewijzigd door DennisK op 02 jan 2019, 00:01, 3 keer totaal gewijzigd.


Rob52
Berichten: 194
Lid geworden op: 21 nov 2018, 12:35
Locatie: Gendringen
Contacteer:

Re: Kortsluiting probe op board (+/-) autolevel + nieuwe firmware.

Bericht door Rob52 » 02 jan 2019, 00:15

Het is ook een manier van binnenkomen. Je valt wel meteen met de deur naar binnen en gooit dan ook meteen een kruiwagen vol problemen leeg.

Maar om kort te gaan is het zoals bij zovelen dat je niet meer weet wat goed is en wat je allemaal hebt veranderd. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar start met de configuratie zoals hij wel goed of zo goed mogelijk werkte. Ga vandaar stuk voor stuk dingen aanpassen en controleer elke stap op juiste werking en ga niet verder voordat die stap goed werkt. En indien je er de moeite voor wilt nemen, schrijf op wat je hebt gedaan. Meestal kom je dan vanzelf, ook al duurt het misschien een tijdje, de fout(en) tegen. Ik weet het; het is een hoop werk maar het werkt meestal wel met resultaat.
Groeten, Rob.

Anet A8.

DennisK
Berichten: 50
Lid geworden op: 01 jan 2019, 23:28
Contacteer:

Re: Kortsluiting probe op board (+/-) autolevel + nieuwe firmware.

Bericht door DennisK » 02 jan 2019, 00:37

Is los het graag zelf op maar kwam er nu even niet meer uit vandaar. =)

Probleem met de firmware is dat je niet halve firmware kunt uploaden want dan krijg je bergen foutmeldingen als je gaat compileren.
Wat dat betreft weet ik het dus even niet meer.
Heb gewoon van boven tot onder de 2 config bestanden doorlopen maar het zit niet meer in elkaar zoals het eerst was. Waardoor ik vast loop.
Naar mijn weten staat alles er net zo in op de printer afmetingen na (afgezien van printbed en hoogte)

Oude firmware draait verder wel op de auto level na.
Twijfel of dit probleem een bug is. Vandaar dat ik ook ondertussen probeer om naar de laatste marlin over te stappen.

Maar printen is toch wel weer iedere keer per print tweaken.
Of ik verwacht er te veel van of er is toch nog iets mis.

Sorry voor het met de deur in huis vallen maar als dit soort dingen me een halve week gekost hebben en ik geen steek verder kom wordt het behoorlijk frusterend.
Hoe moeilijk kunnen ze o.a. een firmware upgrade maken....

Rob52
Berichten: 194
Lid geworden op: 21 nov 2018, 12:35
Locatie: Gendringen
Contacteer:

Re: Kortsluiting probe op board (+/-) autolevel + nieuwe firmware.

Bericht door Rob52 » 02 jan 2019, 09:13

Heb je bij Marlin de meegeleverde voorbeeld files (Marlin 1.1.X/Marlin/example_configurations/delta/kossel_mini) gebruikt of ben je zelf de config files gaan aanpassen? Ik heb 2 weken geleden ook Marlin 1.1.9 geïnstalleerd met een Rampps en Arduino i.p.v. mijn standaard Anet A8 board maar kreeg hem niet aan de praat door het alleen aanpassen van de config files. Toen de voorbeeld files er overheen gekopieerd en die maar met een paar kleine dingen aangepast en toen werkte het wel. En ik weet niet wat nu het verschil in aanpassen was. Voor mijn gevoel had ik toch de belangrijkste dingen, net als in de voorbeeld files, aangepast.
Groeten, Rob.

Anet A8.

DennisK
Berichten: 50
Lid geworden op: 01 jan 2019, 23:28
Contacteer:

Re: Kortsluiting probe op board (+/-) autolevel + nieuwe firmware.

Bericht door DennisK » 02 jan 2019, 09:57

Dat probleem heb ik nu ook idd.
Maar dacht dat ik nu een gedownloade config heb van een delta kossel.
Via de link in de configuratie maar die bleek ook niet volledig te zijn.

Maar anders nog een keer proberen met de included delta config.

Sowieso moet je daar mee beginnen voor een Delta lijkt het.
Als je in de config. H file kijk is het stukje delta settings nu weg maar staat er dat je met de templates moet beginnen.
Ergens in de overige bestanden staan dan wat delta settings maar ze houden de waarden open met variabelen die je blijkbaar achteraf moet invoeren met M codes. Vind het maar raar.

Goed zal nog een poging wagen. Of misschien eerst een oudere versie proberen waar ik wel eerst zo alles over kan zetten. Heb 1.1.5 al gedownload. Zal daar ee ns kijken.

Originele versie lukt mij niet te achterhalen. Bestanden zijn van oktober 2015. En arduino had ik nog 1.06. Ofwel tijdje niet bijgewerkt.

Wat ik nu heb in Pronterface is dat ik de assen XYZ wel kan aansturen maar er geen delta sturing is.
Dus normaliter bij XY alles gemixed en bij Z alles gelijktijdig op en neer.
Heaters en fan werken naar behoren.


Oh ja wat irritant is dat Pronterface bij mij altijd via de ronde schijf gewoon door mn endstops heen drukt als ik te ver omhoog ga. Maar voor de rest ziet hij ze dan weer wel. Altijd al gehad.

Rob52
Berichten: 194
Lid geworden op: 21 nov 2018, 12:35
Locatie: Gendringen
Contacteer:

Re: Kortsluiting probe op board (+/-) autolevel + nieuwe firmware.

Bericht door Rob52 » 02 jan 2019, 10:07

Ik ben zelf net een maandje met dit alles (3D printing, de rest ben ik al langer mee bezig) aan de gang en weet wel aardig de weg met de eigen printer, maar een Delta printer ben ik niet in detail thuis in. Maar daar zal vast wel iemand hier op het forum een meer getailleerd antwoord op weten.
Groeten, Rob.

Anet A8.

3Dwim
Berichten: 434
Lid geworden op: 05 feb 2018, 16:00
Locatie: In het midden
Contacteer:

Re: Kortsluiting probe op board (+/-) autolevel + nieuwe firmware.

Bericht door 3Dwim » 02 jan 2019, 11:21

DennisK schreef:
02 jan 2019, 00:37
Is los het graag zelf op maar kwam er nu even niet meer uit vandaar. =)
Welkom op dit forum.
De meeste forums werken doordat mensen ervaringen delen. Dus geven en nemen.
Stel je voor en deel met ons je ervaringen.
Groet,
Wim

Pro Deo 3D fanaat
Anet A6 - student
SketchUp Pro - expert

Robbel2005
Berichten: 166
Lid geworden op: 01 apr 2018, 07:47
Contacteer:

Re: Kortsluiting probe op board (+/-) autolevel + nieuwe firmware.

Bericht door Robbel2005 » 02 jan 2019, 13:13

Volledig akkoord met 3D Wim

Voor je Marlin, heb je van je oude Marlin de config files? Dan kan je met winmerge bv de settings vergelijken met de example configuration files van Marlin 1.1.9 en deze laatste aanpassen naar je oude voorbeeld .
3D-Printer ***Anet A6*** - firmware Marlin 1.1.9 met autolevel/inductive probe-Frankenstein
We try to make 3D-
░░░░░█
░░░░▄█▄░░╔╗╔╗╔╗─╦╔╗
░░░▄█▀█▄░╠╝╠╣╠╩╗║╚╗
░░▄█▄▄▄█▄╚═╩╩╩─╩╩╚╝
▄██▀░░░▀██▄

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten