autoleveling

Vragen over het gebruik van de printer, toepassingen etc.
ercmrj
Berichten: 7
Lid geworden op: 06 okt 2016, 10:17
Contacteer:

Re: autoleveling

Bericht door ercmrj » 26 dec 2018, 14:01

Ik heb wel wat ervaring met arduino, maar dat is beperkt.

Ik zie nu dat de term M500 wel een paar keer als remark is toegevoegd in een van de sketches. Dus dat zou wel moeten werken. Alleen begrijp ik niet goed hoe dat werkt. In het verleden heb ik wel eens een eprom gebrand, maar volgens mij bedoelen ze hier toch iets anders, zover ik weet kun je een programma naar de arduino uploaden maar hoe kun je nu ook nog andere data naar de arduino sturen? Kun je het commando M500 ook met pronterface versturen en blijft die data die je dan gestuurd hebt bewaart?

hardy
Berichten: 154
Lid geworden op: 27 jun 2017, 11:49
Contacteer:

Re: autoleveling

Bericht door hardy » 26 dec 2018, 14:31

Het is inderdaad zo dat je een commando in proterface ingeeft en vervolgens met M500 dit opslaat in de EEprom van de microcontroller, ook bij opnieuw opstarten wordt dit weer gebruikt, maar alles in de arduino sketch blijft ongewijzigd, met M502 wordt een reset uitgevoerd en worden de arduino ingestelde waarden weer gebruikt.
Bart Venneker legt hier ook netjes uit hoe het werkt, is ook gewoon toe te passen op jou eigen printer volgens mij.
https://www.youtube.com/watch?v=-S8h8vW ... ex=20&t=0s

Hardy

ercmrj
Berichten: 7
Lid geworden op: 06 okt 2016, 10:17
Contacteer:

Re: autoleveling

Bericht door ercmrj » 26 dec 2018, 17:03

Dat ziet er goed uit die site van Bart Venneker, ik zal die is door gaan nemen.

Bedankt voor de link en de uitleg Hardy

DennisK
Berichten: 73
Lid geworden op: 01 jan 2019, 23:28
Contacteer:

Re: autoleveling

Bericht door DennisK » 03 jan 2019, 10:44

Wil eigenlijk ook mijn bed leveling eens gaan gebruiken maar twijfel of dit wel zo een goed idee is.
Nu gewoon manueel zo goed mogelijk bijgesteld.
Dan eenmaal afgesteld zal er tussen de prints weinig verschil zitten als z-height goed staat.

Heb zelf een microswitch met een gammele imbus als asje. Betwijfel of dat beter is.

Ondertussen een beetje aan het inlezen.
BL touch vrij compact en volgens fabrikant nauwkeurig maar toch lees ik verschillende ervaringen.
De 3D touch lijkt bijna net zo goed te werken mits je geen maandag morgen versie hebt.
Voor 11 euro op gearbest te vinden. Gezien de verschillende ervaringen denk ik dat het de meerprijs van het origineel niet waard is
Beter dan een gammele switch constructie toch?

Erge is nog dat je in NL gewoon ruim 40 euro voor de clone moet betalen....

Of beter voor andere optie gaan? Proximity sensor/inductie/capacitief.

Of lekker manual tuning en af en toe nalopen?

hardy
Berichten: 154
Lid geworden op: 27 jun 2017, 11:49
Contacteer:

Re: autoleveling

Bericht door hardy » 03 jan 2019, 14:20

Gewoon manueel kan natuurlijk, maar er is geen printoppervlak helemaal vlak, zeker niet als het ook nog eens verwarmt wordt, ik heb er zelf een capacitieve uitvoering aan gezet, vanwege glasplaatbed, alleen zijn die dingen behoorlijk groot.
Ik zie nu, ondanks de glasplaat, dat tijdens het printen toch nog de z-as continue minscuul aan het bijregelen is, dat doet dus de autobedleveling (UBL).
Als je een inductieve wilt gaan gebruiken, dan zou ik een "pinda" nemen die wordt ook op de prusa gebruikt, is lekker klein.

Hardy

Robbel2005
Berichten: 212
Lid geworden op: 01 apr 2018, 07:47
Contacteer:

Re: autoleveling

Bericht door Robbel2005 » 03 jan 2019, 18:10

https://www.aliexpress.com/item/New-LJ1 ... 4c4dZOSeku
Dit is een nauwkeurige inductieve probe van 12 mm doormeter die tot op 4 mm afstand kan detecteren. Je moet hem 12 V voeding geven en de uitgang scheiden met diode.
Zeer goedkoop(1.95 euro) wel 2 maanden wachten voor hij tot bij je geraakt. De omvang is niet heel groot.

https://www.aliexpress.com/item/LJ18A3- ... 4c4dZOSeku
Dit is een nauwkeurige inductieve probe van 18 mm doormeter die tot op 8 mm kan detecteren, volgens de reviews zou deze door glasplaat heatbed detecteren.
Prijs 3.30 euro wel ook lange levertijd. Ook op 12 V met diode. Deze heb ik nog niet getest, maar is onderweg. Groot van omvang.

https://www.amazon.fr/gp/product/B072C3 ... UTF8&psc=1
Dit is een capacitieve probe van 18 mm doormeter, zou tot op 10 mm kunnen detecteren. Je kan de gevoeligheid bovenaan instellen met schroefje. Volgens de reviews zou deze een glasplaat detecteren. Heb deze momenteel in gebruik, maar wacht nog op glasplaat. Is wel wat duurder bij amazon, maar was op 1 dag aangekomen. Ook 12 V en met diode te gebruiken.
De nauwkeurigheid van capacitieve probes is wisselvalliger, bv temperatuurverschil kan heel ander resultaat geven. Groot van omvang.
3D-Printer ***Anet A6*** - firmware Marlin 1.1.9 met autolevel/inductive probe-Frankenstein
We try to make 3D-
░░░░░█
░░░░▄█▄░░╔╗╔╗╔╗─╦╔╗
░░░▄█▀█▄░╠╝╠╣╠╩╗║╚╗
░░▄█▄▄▄█▄╚═╩╩╩─╩╩╚╝
▄██▀░░░▀██▄

DennisK
Berichten: 73
Lid geworden op: 01 jan 2019, 23:28
Contacteer:

Re: autoleveling

Bericht door DennisK » 03 jan 2019, 18:34

Zat net een youtube te kijken betreft dit.

Hij had wel versies die op 5V werkte maar het was wat geluk hebben welke ze verstuurde.

https://m.banggood.com/LJ12A3-4-ZBY-PNP ... 5582016063

Ik moet er wel rekening mee houden dat het eerst door 3mm glas moet voor het aluminium tegen komt. Dus beetje marge is wel nodig.

Youtube.
https://youtu.be/wih4fNkKUCc

Of hier een test. Vast bekend.
https://youtu.be/il9bNWn66BY


Afbeelding


Afbeelding

DennisK
Berichten: 73
Lid geworden op: 01 jan 2019, 23:28
Contacteer:

Re: autoleveling

Bericht door DennisK » 04 jan 2019, 01:55

Heb de 3D Touch besteld op gearbest.

En ook nog op ebay 2 sensoren.
Zien we wel welke misschien gaat werken.
Vind de sensoren eigenlijk te groot maar dan heb ik ze maar vast liggen =)

12mm (max 4mm detectie) $2.23

https://www.ebay.com/itm/LJ12A3-4-Z-BY- ... 4191336021

En

18mm (max 7mm detectie) $2.38

https://www.ebay.com/itm/LJ18A3-8-Serie ... 8032790010


Misschien stomme vraag maar is uiteindelijk de nauwkeurigheid van je endstops (microswitch) niet dan grotendeels ook bepalen. Zeker bij delta?
Dan zou je hier toch ook beter moeten hebben.
Al kwamen ze er in het youtube filmpje nog niet eens heel slecht vanaf.

Robbel2005
Berichten: 212
Lid geworden op: 01 apr 2018, 07:47
Contacteer:

Re: autoleveling

Bericht door Robbel2005 » 04 jan 2019, 08:14

DennisK schreef:
04 jan 2019, 01:55
Misschien stomme vraag maar is uiteindelijk de nauwkeurigheid van je endstops (microswitch) niet dan grotendeels ook bepalen. Zeker bij delta?
Dan zou je hier toch ook beter moeten hebben.
Beetje rare formulering van je vraag, maar je Z- endstop wordt eigenlijk vervangen door je probe... Dus de oude Z-endstop heeft er niks meer mee te maken.
3D-Printer ***Anet A6*** - firmware Marlin 1.1.9 met autolevel/inductive probe-Frankenstein
We try to make 3D-
░░░░░█
░░░░▄█▄░░╔╗╔╗╔╗─╦╔╗
░░░▄█▀█▄░╠╝╠╣╠╩╗║╚╗
░░▄█▄▄▄█▄╚═╩╩╩─╩╩╚╝
▄██▀░░░▀██▄

vincent1971
Berichten: 133
Lid geworden op: 25 feb 2016, 15:05
Contacteer:

Re: autoleveling

Bericht door vincent1971 » 04 jan 2019, 09:27

Robbel2005 schreef:
04 jan 2019, 08:14
DennisK schreef:
04 jan 2019, 01:55
Misschien stomme vraag maar is uiteindelijk de nauwkeurigheid van je endstops (microswitch) niet dan grotendeels ook bepalen. Zeker bij delta?
Dan zou je hier toch ook beter moeten hebben.
Beetje rare formulering van je vraag, maar je Z- endstop wordt eigenlijk vervangen door je probe... Dus de oude Z-endstop heeft er niks meer mee te maken.
Beetje rare formulering. Je Z-eindstop hoeft niet vervangen te worden door een probe. Sterker nog zou het je afraden omdat als je probe om wat voor reden uitvalt de nozzle gaat drukken op je bed met alle gevolgen van dien.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten