Probleem met upgraden anet a6

Vragen over het gebruik van de printer, toepassingen etc.
Ballegooijen
Berichten: 59
Lid geworden op: 30 nov 2017, 07:24
Contacteer:

Re: Probleem met upgraden anet a6

Bericht door Ballegooijen » 11 mar 2018, 10:56

Wat gebeurt er met het printen? want ik begrijp dat je nu met de hand doorvoert. Als je aan het printen bent heb je een retract bij elke stop waardoor het filament kan afkoelen. Als je met de hand doorvoert maak je wellicht een prop die niet meer doorgevoerd kan worden.

phtvs
Berichten: 69
Lid geworden op: 05 mar 2018, 13:36
Contacteer:

Re: Probleem met upgraden anet a6

Bericht door phtvs » 11 mar 2018, 10:58

3drob schreef:.
Te lage temperatuur lijkt me niet, maar wat Wim zecht is misschien ook nog wel iets.
VrGr Rob.
Toch lijkt de temperatuur mij wel een serieus ding om na te kijken.

Wanneer het filament direct na opwarming wel door te drukken is en na 20 á 30 seconden niet meer dat kan imo maar 2 oorzaken hebben.

1. het filament hoopt ergens op.
2. de temperatuur kakt in na een aantal seconden waardoor het niet zacht genoeg is om door de nozzle heen te krijgen.

Om 1 op te lossen moet je de boel openmaken om te kijken of het ergens ophoopt.
2 kun je oplossen door de temperatuur te controleren of in ieder geval de temp sensor na te kijken en indien nodig deze te vervangen.

Groet,
Theo
Groet,
Theo


Delangr
Berichten: 35
Lid geworden op: 19 jan 2018, 08:27
Contacteer:

Re: Probleem met upgraden anet a6

Bericht door Delangr » 11 mar 2018, 11:11

Ballegooijen schreef:Wat gebeurt er met het printen? want ik begrijp dat je nu met de hand doorvoert. Als je aan het printen bent heb je een retract bij elke stop waardoor het filament kan afkoelen. Als je met de hand doorvoert maak je wellicht een prop die niet meer doorgevoerd kan worden.
Ik zet de temperatuur op 220 dan steek ik de filament er in tot dat het bij de nozzle er uitkomt . Dan stel ik de print in die ik wil printen . Als hij dan begint te printen dan komt er geen filament meer door de nozzle. Als ik dan de print stop en het met de hand probeer dan krijg ik de filament er ook niet meer door gehuwd. Dan moet ik de filament er uit trekken, stukje afknippen en dan doet hij het weer.

3Dwim
Berichten: 500
Lid geworden op: 05 feb 2018, 16:00
Locatie: In het midden
Contacteer:

Re: Probleem met upgraden anet a6

Bericht door 3Dwim » 11 mar 2018, 11:14

En op het display staat dan nog de juiste temp van de nozzle ?
Groet,
Wim

Pro Deo 3D fanaat
Anet A6 - student
SketchUp Pro - expert

Delangr
Berichten: 35
Lid geworden op: 19 jan 2018, 08:27
Contacteer:

Re: Probleem met upgraden anet a6

Bericht door Delangr » 11 mar 2018, 11:21

Ja

Ik ben nu aan het proberen of het op 200 graden beter gaat

3Dwim
Berichten: 500
Lid geworden op: 05 feb 2018, 16:00
Locatie: In het midden
Contacteer:

Re: Probleem met upgraden anet a6

Bericht door 3Dwim » 11 mar 2018, 11:35

Nu heb ik alleen een heel klein beetje ervaring met ultimakers van fablab wageningen maar je kan de printer toch even een xcm laten uitspuwen ?
En hebben we het over standaard PLA want dat wordt vaak op 210grd geprint.
Laatst gewijzigd door 3Dwim op 12 mar 2018, 14:28, 1 keer totaal gewijzigd.
Groet,
Wim

Pro Deo 3D fanaat
Anet A6 - student
SketchUp Pro - expert

Ballegooijen
Berichten: 59
Lid geworden op: 30 nov 2017, 07:24
Contacteer:

Re: Probleem met upgraden anet a6

Bericht door Ballegooijen » 11 mar 2018, 12:45

stukje afknippen en dan doet hij het weer.
Het stukje wat je er afknipt; hoe ziet dat er uit? Zit er een verdikking op?

Delangr
Berichten: 35
Lid geworden op: 19 jan 2018, 08:27
Contacteer:

Re: Probleem met upgraden anet a6

Bericht door Delangr » 11 mar 2018, 13:15

Ja er zit een verdikking op.

Ik heb hem nu aan het printen maar hij print niet mooi.
Als hij dan aan het printen is dan stop hij en dan doet hij de filament 10cm terug naar boven en dan teren naar onder is dat normaal?

Ik heb al deze upgrades gedaan
https://youtu.be/kMfQw6KD5NU
Laatst gewijzigd door Delangr op 11 mar 2018, 18:34, 1 keer totaal gewijzigd.

Delangr
Berichten: 35
Lid geworden op: 19 jan 2018, 08:27
Contacteer:

Re: Probleem met upgraden anet a6

Bericht door Delangr » 11 mar 2018, 13:17

3Dwim schreef:Nu heb ik alleen een heel klein beetje ervaring met ultimakers van fablab wageninegn maar je kan de printer toch even een xcm laten uitspuwen ?
En hebben we het over standaard PLA want dat wordt vaak op 210grd geprint.
Ja pla

Ballegooijen
Berichten: 59
Lid geworden op: 30 nov 2017, 07:24
Contacteer:

Re: Probleem met upgraden anet a6

Bericht door Ballegooijen » 12 mar 2018, 10:53

Het blijft stil hier; betekend dat dat het probleem is opgelost?

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bing [Bot] en 1 gast