Probleem met upgraden anet a6

Vragen over het gebruik van de printer, toepassingen etc.
Delangr
Berichten: 35
Lid geworden op: 19 jan 2018, 08:27
Contacteer:

Probleem met upgraden anet a6

Bericht door Delangr » 10 mar 2018, 16:13

Ik heb gisten mijn printer omgebouwd met de onderdelen die ik zelf geprint heb.
https://afbeelding.im/DBuE1Idk

Ik heb ook een andere printer extruder er op gezet
https://m.gearbest.com/3d-printer-parts/pp_613783.html

Nu heb ik het volgende probleem
https://afbeelding.im/gX1jSm2A
Ik stel de nozzle temperaturen op 220 graden en dan steek ik de filament er in en dan kan ik het er goed door duwen.
Als ik dan stop en na 30 sec de filament er verder wil door duwen moet ik heel veel kracht zetten om het er door te kunnen duwen, en dan komt er bij de nozzle bijna niks uit en de temperatuur staat nog altijd op 220 graden.
Ik kan dus niks printen er komt geen filament door

Ballegooijen
Berichten: 59
Lid geworden op: 30 nov 2017, 07:24
Contacteer:

Re: Probleem met upgraden anet a6

Bericht door Ballegooijen » 10 mar 2018, 17:30

Welk filament gebruik je en wat is daarvan de min. temperatuur?

Delangr
Berichten: 35
Lid geworden op: 19 jan 2018, 08:27
Contacteer:

Re: Probleem met upgraden anet a6

Bericht door Delangr » 10 mar 2018, 18:06

Van 123-3d.nl min is 195 graden.
Voor de upgrade heb ik hier ook altijd mee geprint en nooit problemen mee gehad

Ballegooijen
Berichten: 59
Lid geworden op: 30 nov 2017, 07:24
Contacteer:

Re: Probleem met upgraden anet a6

Bericht door Ballegooijen » 10 mar 2018, 18:20

Het kan natuurlijk zijn dat de nieuwe extruder een lagere temperatuur heeft dan dat er wordt aangegeven. Heb je al geprobeerd om de temperatuur te verhogen? Het kan natuurlijk ook zijn dat de nozzle of de heatbreak verstopt zit.

Delangr
Berichten: 35
Lid geworden op: 19 jan 2018, 08:27
Contacteer:

Re: Probleem met upgraden anet a6

Bericht door Delangr » 10 mar 2018, 18:49

Ik heb de temperatuur al op 260 gezet maar het is hetzelfde.
Er is zeker ook niks verstopt
Ik knip altijd een stukje van de filament en dan steek ik de filament er in en dan kan ik hem er gemakkelijk door duwen op 220 graden, als ik dan 20 sec ofzo stop met duwen en wil hem er dan weer door duwen dan moet ik heel veel kracht zetten en dan gaat hij er nog bijna niet door.

Ik ben ten einde raad!

3drob
Berichten: 842
Lid geworden op: 22 mei 2013, 13:08
Contacteer:

Re: Probleem met upgraden anet a6

Bericht door 3drob » 10 mar 2018, 19:43

Is het misschien een idee om alleen de nozzle te verwisselen?
Ik heb toen ik begon een ORIGINELE E3D gehad waar ik de grootste problemen mee gehad heb :(
Dus even voor de mensen die strakjes zeggen of denken JA dan had je ook een originele E3D moeten kopen, ONZIN!!! :evil:

Heb je het slangetje er ver genoeg ik geduwd (zal het probleem niet zijn denk!)
Het zit waarschijnlijk in de overgang van heatbreak naar de nozzle of ik de nozzle zelf,
Als er ergens een braampje zit heb je een GROOT probleem!

Ik heb ook een Y.T. video gezien over iemand die deed eerst alles nalopen en zelfs polijsten,
Zoals hij dat doet een beetje klungelig en niet echt mijn idee maar oke:
https://www.youtube.com/watch?v=4pWrDdasibg
https://www.youtube.com/watch?v=N60tm2eItUw

en wie weet zit een vuiltje in de heatbreak of de nozzle dat soms wel soms niet in de weg zit,
je zou ook bijna zeggen zoals jij het omschrijft zit het in de nozzle en inde buurt van het gaatje.
Het gaatje zit soms dicht.

Filament heet of bijna heet laten worden en er een paar keer uit trekken?
Misschien dat je het vuil er MEE uit trekt?

Gaatje dorprikken met een acupunctuurnaald? (die heb je in verschillende maten/diameters)

Misschien licht het aan de koeling van het koelrib?
Die kleine ventilatortjes zijn (VIND IK!) WAARDELOOS!!! 40 X 40 is meer mijn smaak.
https://www.youtube.com/watch?v=r24XQz5S8h8
https://www.youtube.com/watch?v=g8uvh6kvr54

Meer onzin weet ik even niet meer aan te dragen, hier moet je het mee doen!
MAAR ik weet als je hiermee problemen hebt kun je op gegeven moment wel JANKEN!!!
Een heel nieuw systeem kopen is dan hopelijk een oplossing,
Ik zelf heb van die pijpjes/heatbreak in allerlei smaken en soorten gewoon domweg rezerve gekocht.
Ook heb ik niet EEN(!) nozzle maar een stuk of zes(6) van een maat bijvoorbeeld 0.4
Ik heb ook niet EEN(1) van die NEP E3D liggen maar heb er VIJF(5) hier liggen.

En ja ik ben niet gek maar ik ben een vliegtuig!
Lekker boeiend maar als ik een probleem heb dan verwissel ik desnoods ALLES!!!

Ik wens jou HEEL veel succes met het verhelpen van dit waardeloze probleem!
VrGr Rob.
ik print met: DIY Prusa i3 - Cura - PLA - temp rond de: 215 / 54

phtvs
Berichten: 69
Lid geworden op: 05 mar 2018, 13:36
Contacteer:

Re: Probleem met upgraden anet a6

Bericht door phtvs » 10 mar 2018, 20:16

Zoals ik het lees, heb je een probleem met de temperatuur. Het lijkt mij dat het filament afkoelt waardoor je het niet meer door de nozzle heen krijgt.
Groet,
Theo


3Dwim
Berichten: 434
Lid geworden op: 05 feb 2018, 16:00
Locatie: In het midden
Contacteer:

Re: Probleem met upgraden anet a6

Bericht door 3Dwim » 10 mar 2018, 20:19

Maar wat doe je dan of gebeurd er dat je de volgende keer wel weer kan printen ?
Na 20min. zit de boel vast en dan ?

Ik kan me ook voorstellen dat als je stopt de temp te hoog is en de draad verbrand ?
Groet,
Wim

Pro Deo 3D fanaat
Anet A6 - student
SketchUp Pro - expert

3drob
Berichten: 842
Lid geworden op: 22 mei 2013, 13:08
Contacteer:

Re: Probleem met upgraden anet a6

Bericht door 3drob » 10 mar 2018, 21:57

.
Te lage temperatuur lijkt me niet, maar wat Wim zecht is misschien ook nog wel iets.
Je kunt dus eens kijken om in plaatst 220 eens 215 te proberen,
Nee heb je…..

VrGr Rob.
ik print met: DIY Prusa i3 - Cura - PLA - temp rond de: 215 / 54

Delangr
Berichten: 35
Lid geworden op: 19 jan 2018, 08:27
Contacteer:

Re: Probleem met upgraden anet a6

Bericht door Delangr » 11 mar 2018, 00:26

3Dwim schreef:Maar wat doe je dan of gebeurd er dat je de volgende keer wel weer kan printen ?
Na 20min. zit de boel vast en dan ?

Ik kan me ook voorstellen dat als je stopt de temp te hoog is en de draad verbrand ?


Dan trek ik de filament er uit en dan knip ik er een stukje af en dan kan ik hem er weer door duwen. Maar als ik dan stop met duwen en ik wacht 20sec en ik wil de filament terug door duwen dan gaat dat niet meer of heel heel traag

Alvast iedereen bedankt voor de hulp!

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: 3Dwim en 3 gasten