Anet A6

Gratis en betaalde aanstuurprogramma's voor je printer
Plaats reactie
RedSquirrel
Berichten: 2
Lid geworden op: 10 feb 2018, 18:23
Contacteer:

Anet A6

Bericht door RedSquirrel » 10 feb 2018, 19:42

Hallo iedereen

2 maand geleden heb ik een Anet A6 aangeschaft.
Na wat upgrades te printen voor de printer (banden spanners etc.) was ik dik tevreden met de quality van de printer.
Ook had ik om het mezelf makkelijker te maken door middel van een Raspberrypi 3 Astroprint geïnstalleerd op mijn printer.

Ik maakte altijd gebruik van Cura 14.07 om mijn .STL files te slicen
2 Weken geleden kreeg ik van een collega (Ook met een Anet A6 printer) te horen dat de nieuwste Cura 3.1.0 Met veel meer instellingen kwam en dit dan vooral gericht op de Support instellingen. Deze persoon had zijn printer perfect aan het printen met deze slicer software Ook was ik niet helemaal tevreden met de mogelijkheden van Astroprint.

Vandaar dat ik nu Octoprint op mijn Raspberrypi heb geïnstalleerd en geupdate ben naar Cura 3.1.0.
Ik heb de config settings overgenomen van deze college aangezien deze op de zelfde printer perfect werkten.

Hierdoor liep ik tegen een grote lijst met problemen waarvan ik nu 90 procent van opgelost heb door een heleboel extra instellingen binnen in Cura. nu zit ik nog met groeven in de muren van de prints.

Tijdens dit proces van het uitzoeken van al deze problemen heb ik ook weer de oude Cura software geprobeerd. Wanneer ik nu een oude G.code die al gemaakt wasm et de oude versie van Cura of een nieuwe G.code aanmaak met de oude versie van Cura en deze vervolgens aan zit te printen. Begint de extruder motor zo hard te draaien dat hij het PLA filemant gewoon in dikke klodders op het bed spuit.

Ik vroeg mij af of dat iemand hier meer over weet en/of mij misschien kan helpen met het instellen van Cura alvast bedankt.

Met vriendelijke groet,

Bart

3drob
Berichten: 453
Lid geworden op: 22 mei 2013, 13:08
Contacteer:

Re: Anet A6

Bericht door 3drob » 10 feb 2018, 20:37

.
Een vreemd probleem Bart!
Software is niet mijn sterkste kant iemand anders die wat kan vertellen?
Dat harde draaien is wel heel erg vreemd zeg!

Succes met….
VrGr Rob.

wim62
Moderator
Berichten: 66
Lid geworden op: 20 nov 2017, 14:07
Contacteer:

Re: Anet A6

Bericht door wim62 » 10 feb 2018, 21:49

Kijk een in cura naar materiaal en dan doorvoer .
bij mij staat deze op 100% .
Misschien staat deze bij jou veel hoger .
Ik gebruik zelf ook cura vers 3.1.0 .
Plaats anders een screenshot hier dan kunnen we naar je instellingen kijken .

gr Wim

RedSquirrel
Berichten: 2
Lid geworden op: 10 feb 2018, 18:23
Contacteer:

Re: Anet A6

Bericht door RedSquirrel » 11 feb 2018, 00:35

Hier zijn mijn Cura instellingen

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Alvast bedankt voor de hulp.

wim62
Moderator
Berichten: 66
Lid geworden op: 20 nov 2017, 14:07
Contacteer:

Re: Anet A6

Bericht door wim62 » 11 feb 2018, 15:34

Hoi Bart,

Ik hebt jou instellingen overgenomen in mijn cura 3.1.0 .
En hebt een printje gemaakt , en zonder problemen ziet er zeer goed en netjes uit .
Dus ik denk dat het probleem bij jou toch meer in de extruder motor of moederboard .
Misschien dat er een kabel niet goed aangesloten is .
Of misschien dat het moederboard niet goed is geinstalleerd.

Maar zo gaat de printer bij mij aan het werk .
https://www.youtube.com/watch?v=X_vex0n9HjQ

gr Wim

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast