3D print hulp gevraagd voor natuurfilm

Vraag en aanbod van 3D-prints, 3D-scans, programmeurs, 3D-tekenaars etc.
Plaats reactie
dickharrewijn
Berichten: 1
Lid geworden op: 05 okt 2015, 20:50
Contacteer:

3D print hulp gevraagd voor natuurfilm

Bericht door dickharrewijn » 06 okt 2015, 08:19

Beste Allen,

Wij werken momenteel aan een natuurfilm voor de bioscoop, in dezelfde categorie als De Nieuwe Wildernis en Holland -Natuur in de Delta. Voor deze film willen wij een camera naast een vogelnest plaatsen. Om de vogels aan de camera te laten wennen willen wij beginnen met een tijdelijke 'dummy' camera. Ik hoor steeds meer geweldige verhalen over 3D printen. In hoeverre schatten jullie in dat het een optie zou zijn om een dergelijke nepcamera te laten printen? Hij hoeft dus niet te werken, enkel (een beetje) op de uiteindelijke camera te gaan lijken. Kleur is niet belangrijk want we zullen ook de camera in een nadere kleur spuiten dan op deze foto. En zo zouden we dus de dummy in dezelfde kleur kunnen spuiten.

Afbeelding

Ik kijk uit naar jullie reacties!

;) Dick

Jean-Paul
Moderator
Berichten: 101
Lid geworden op: 10 feb 2012, 22:03
Contacteer:

Re: 3D print hulp gevraagd voor natuurfilm

Bericht door Jean-Paul » 06 okt 2015, 12:14

Beste Dick,

Ik ben geen specialist maar ik denk dat als het de bedoeling is om de vogels te laten wennen aan de camera, dat reflectie ook een belangrijk element is? Ik zou dan bijvoorbeeld de lens iig van een glasplaatje maken. Daar zou je een UV lens voor kunnen gebruiken.

Als kleur geen probleem is kan je misschien het beste voor een bedrijf met een vloeistofprinter kiezen. Vloeistofprinters zijn niet alleen snel maar hebben ook de hoogste resolutie waarmee praktisch zonder ribbels (low res) geprint kan worden. Het zal qua textuur het meest in de buurt komen van een echte camera. Nadeel van vloeistofprinters is dat het de keuze in kleur beperkt is maar je gaf al aan dat dit geen probleem is omdat je de print zelf gaat spuiten.

Hier een aantal bedrijven die je wellicht verder op weg kunnen helpen:
Arma Factory Arnhem
RapidPrototyping.NL
3dPrintCompany BV, Hengelo
Tryn 3D printing

Als laatst heb je een 3D tekening nodig van de camera. Als het grofweg om de vorm gaat kan je misschien beter een scan laten maken van de camera ipv de camera helemaal uit te tekenen. Scheelt tijd en geld. Let dus op bij het oriënteren dat het printbedrijf ook mogelijkheden biedt om een scan van iets te maken.

Kan je hier iets mee?

Succes verder met je project. Omdat het toch een mooie (en andere) toepassing is voor 3D-printen, zou ik het wel leuk vinden als je in dit topic nog een keer het resultaat deelt met ons.

Groeten Jean-Paul

MvM
Berichten: 11
Lid geworden op: 22 mei 2015, 12:00
Contacteer:

Re: 3D print hulp gevraagd voor natuurfilm

Bericht door MvM » 06 okt 2015, 13:24

Hoi Dick,

Leuk idee van je.
In principe kan iedereen met een 3D Printer zo'n nep-camera voor je printen.

Sterker nog, ik kan het ook wel voor je doen. Of anders kijk je op 3D Hubs naar een aanbieder met printer bij jou in de buurt.
Als je nog geen model hebt van je nep-camera wil ik je wel helpen om een ontwerp te maken.
Als je mij wilt zoeken kun je met vinden onder Type-R 3D Printing. Denk dat ik een stuk goedkoper ben dan de hierboven genoemde bedrijven.

Ewaldson
Berichten: 4
Lid geworden op: 23 mar 2015, 14:12
Contacteer:

Re: 3D print hulp gevraagd voor natuurfilm

Bericht door Ewaldson » 06 okt 2015, 13:41

Hi!

Ik kan een 3D-scan en vervolgens een 3D print van de camera voor je maken!

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast