p3 steel firmware probleem

Aanbieders, zelfbouw projecten, ervaringen etc mbt 3D printer bouwpakketten en onderdelen.
ron 1979
Berichten: 6
Lid geworden op: 04 dec 2016, 12:13
Contacteer:

p3 steel firmware probleem

Bericht door ron 1979 » 04 dec 2016, 14:16

hoi allemaal
sinds een maand ben ik bezig om een 3d printer te bouwen van kitprinter3d
ik heb veel plezier gehad in het bouwen van de p3 steel printer..maar nu loop ik tegen een probleem aan bij het instaleren van de marlin firmware
ik heb een SAV MK1 bord in de printer zitten en een lcd scherm er op aan gesloten
ik heb de instructies van de fabrikant gevolgd voor de installatie van de marlin firmware voor de SAV MK1 met lcd scherm
voor het laden van de firmware heb gebruik ik arduino software op de windows 10 pc ...dit alles zoals is vermeld in de handleiding.. zie link
https://kitprinter3d.com/en/blog/-manua ... rmware-n20
bij het uploaden krijg ik deze fout melding
fout bij het compileren van board bootloaderCDC SAV MK1 REV D
ik krijg met een slicer prog ook geen verbinding met mn printer
is er hier op het forum iemand die mij hier verder mee kan helpen
dit is mijn eerste 3d printer avontuur en ik loop helemaal vast op dit probleem
grt ron

Patrisio
Berichten: 55
Lid geworden op: 01 jan 2016, 19:08
Contacteer:

Re: p3 steel firmware probleem

Bericht door Patrisio » 05 dec 2016, 07:36

Ik zie zo al drie opties staan met een lcd scherm er bij vermeld. welke heb je genomen?

ron 1979
Berichten: 6
Lid geworden op: 04 dec 2016, 12:13
Contacteer:

Re: p3 steel firmware probleem

Bericht door ron 1979 » 05 dec 2016, 09:38

Ik heb de drv8825

Patrisio
Berichten: 55
Lid geworden op: 01 jan 2016, 19:08
Contacteer:

Re: p3 steel firmware probleem

Bericht door Patrisio » 05 dec 2016, 11:38

Krijg je de fout al voor je kan uploaden naar je besturings board?

ron 1979
Berichten: 6
Lid geworden op: 04 dec 2016, 12:13
Contacteer:

Re: p3 steel firmware probleem

Bericht door ron 1979 » 05 dec 2016, 11:48

Ja als ik de firmware in arduino laad en ik druk op het verifiëer knopje dan geeft hij de melding al

fredman
Berichten: 14
Lid geworden op: 21 jun 2014, 10:52
Contacteer:

Re: p3 steel firmware probleem

Bericht door fredman » 05 dec 2016, 13:35

Het zelfde probleem heb ik dus ook.

Ik heb dit model zie link.
https://www.aliexpress.com/store/produc ... 0.0.yLX4qk

Alleen de prijs is nu ruim 100,- duurder geworden zie ik.

ron 1979
Berichten: 6
Lid geworden op: 04 dec 2016, 12:13
Contacteer:

Re: p3 steel firmware probleem

Bericht door ron 1979 » 05 dec 2016, 15:55

fredman schreef:Het zelfde probleem heb ik dus ook.

Ik heb dit model zie link.
https://www.aliexpress.com/store/produc ... 0.0.yLX4qk

Alleen de prijs is nu ruim 100,- duurder geworden zie ik.
Krijg jij de zelfde fout melding fredman?

Patrisio
Berichten: 55
Lid geworden op: 01 jan 2016, 19:08
Contacteer:

Re: p3 steel firmware probleem

Bericht door Patrisio » 06 dec 2016, 01:09

Heb je schermen van de fout? en dan ook van de regel waar hij naar verwijst?
En wat zegt de klanten service?

Henk B
Berichten: 53
Lid geworden op: 27 sep 2016, 07:44
Locatie: Toulon sur Arroux, Frankrijk
Contacteer:

Re: p3 steel firmware probleem

Bericht door Henk B » 06 dec 2016, 09:41

Ik weet niet hoe het bij deze printer zit.
Maar als ze uitgerust zijn met chinese arduino's dan kan het zijn dat je andere drives nodig hebt.
Ik gebruik Chinese arduino's als wisselsturing op de modelbaan, om vanaf de PC deze in te stellen moet ik CH340 driver gebruiken, deze maakt bij instellen een virtuele COM3 poort aan op de betreffende USB poort.
De IDE instellen op COM3 en de betreffende USB kabel dan altijd op dezelfde USB poort.
Met deze manier is een andere 3D printer an de communicatie praat gekomen
Het is maar een tip!

Patrisio
Berichten: 55
Lid geworden op: 01 jan 2016, 19:08
Contacteer:

Re: p3 steel firmware probleem

Bericht door Patrisio » 06 dec 2016, 10:38

Henk B schreef:Ik weet niet hoe het bij deze printer zit.
Maar als ze uitgerust zijn met chinese arduino's dan kan het zijn dat je andere drives nodig hebt.
Ik gebruik Chinese arduino's als wisselsturing op de modelbaan, om vanaf de PC deze in te stellen moet ik CH340 driver gebruiken, deze maakt bij instellen een virtuele COM3 poort aan op de betreffende USB poort.
De IDE instellen op COM3 en de betreffende USB kabel dan altijd op dezelfde USB poort.
Met deze manier is een andere 3D printer an de communicatie praat gekomen
Het is maar een tip!

Dat is heel goed mogelijk. Echter gaat het al fout bij het compileren. voor dat er geupload gaat worden. Dus er is mogelijk ergens een verwijzing niet goed. Vraag is alleen of het in het hoofd programma zit of dat het een een config file zit welke aan het hoofd programma hangt.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten