Delta 2.0

Aanbieders, zelfbouw projecten, ervaringen etc mbt 3D printer bouwpakketten en onderdelen.
Rob52
Berichten: 596
Lid geworden op: 21 nov 2018, 12:35
Locatie: Gendringen
Contacteer:

Re: Delta 2.0

Bericht door Rob52 » 29 mei 2019, 11:23

Intussen de Delta uitgebreid met driehoekversteviging op 10 punten. De onderkant voorzijde is daarbij vrijgelaten om e.e.a. werkbaar te houden. De hoekstukken waren een eerdere aanpassing, die heb ik laten zitten omdat het er een stuk "aangekleder" mee uitziet en alle beetjes ter versteviging helpen mee. En de onderste zijn tevens een afdekking van de open gaten boven de motoren.

Afbeelding

Uit een testprint blijkt echter geen verschil in de wanden met rechte vlakken. Wel schudt de printer nu een stuk minder, maar kennelijk had dat dus minder invloed dan ik vermoedde. Dus doordenkende leek het mij erop dat de infill lijkt door te komen op de buitenwand. Ter informatie, dit werd allemaal geprint met 50 mm/sec.

Dus uiteindelijk 3 prints gemaakt waarvan
- de eerste met 2 wanden van 0,4 mm en 20% infill,
- de tweede met 3 wanden van 0,4 mm en 20% infill. 3 wanden omdat ik vermoedde dat de infill dan minder zou weerkaatsen.
- de derde met 3 wanden van 0,4 mm en 0% infill om de invloed van de infill uit te schakelen.

Resultaat is hieronder te zien. De belichting is de meest ongunstige want in de praktijk ziet er beter uit dan zo op de foto. Voor de duidelijkheid; de prints zijn op de foto 90 graden gedraaid.

Afbeelding

Hieruit blijkt dat de infill duidelijk van invloed is omdat bij de 3 wanden de oneffenheid minder wordt, ook al is dat wat minder duidelijk op de foto te zien, en bij 0% infill zo goed als verdwijnt. Bij 0% infill is de wand nagenoeg glad al is die met de Anet nog gladder. Ik vermoed dat de overgebleven "rimpel" een typisch verschijnsel van de delta is omdat hier de rechte lijn berekend wordt en de verplaatsing niet langs een fysieke rechte as plaatsvindt. Mogelijk dat dit nog verbetert bij het gebruik van een 32 bits board in combinatie met kleinere micro steps.
Groeten, Rob.

* Gemodificeerde Anet A8
* Anycubic Kossel Lineair Plus

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast