Nieuwe en oude Cura op een(1) PC

Gratis en betaalde aanstuurprogramma's voor je printer
3drob
Berichten: 800
Lid geworden op: 22 mei 2013, 13:08
Contacteer:

Nieuwe en oude Cura op een(1) PC

Bericht door 3drob » 18 sep 2018, 19:49

Hallo allemaal,

Een vraagje?
Is het mogelijk om een oude en nieuwe cura op je PC te hebben?
Dus dat ik kan kiezen, de oude, of de nieuwe Cura.
Ik heb destijds per ongeluk de nieuwe Cura er eens op gezet en ik was meteen de weg kwijt! :shock:
Begreep er geen pepernoot van die nieuwe, kreeg hem ook niet goed draaiende.
Maar ja,
nu zie ik bijvoorbeeld een filmpje dat je ook in de nieuwe Cura filament kunt wisselen…
dus daarvoor de vraag en zodat ik terug kan vallen op de oude...

Tot zo ver eventjes!
VrGr Rob.
ik print met: DIY Prusa i3 - Cura - PLA - temp rond de: 215 / 54

wim62
Moderator
Berichten: 128
Lid geworden op: 20 nov 2017, 14:07
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Nieuwe en oude Cura op een(1) PC

Bericht door wim62 » 18 sep 2018, 20:23

Daar kan ik een kort antwoord op geven , ja dat kan .
Ik hebt zelf twee oude versie's en de nieuwste op mijn pc staan .
Hebt ze allemaal in mijn taakbalk staan , zodat ik snel kan kiezen welke versie ik wil gebruiken .

Gr Wim.
Anet A6 en quadcopters

3drob
Berichten: 800
Lid geworden op: 22 mei 2013, 13:08
Contacteer:

Re: Nieuwe en oude Cura op een(1) PC

Bericht door 3drob » 18 sep 2018, 22:30

Hallo Wim,

Dat is mooi!
Moet ik om die twee gescheiden te houden nog iets speciaals doen?
Of kan ik hem gewoon downloaden en er bijzetten?

VrGr Rob.
ik print met: DIY Prusa i3 - Cura - PLA - temp rond de: 215 / 54

hardy
Berichten: 95
Lid geworden op: 27 jun 2017, 11:49
Contacteer:

Re: Nieuwe en oude Cura op een(1) PC

Bericht door hardy » 18 sep 2018, 22:50

Ik gebruik ook een oude en een nieuwe versie, gewoon downloaden en bij het installeren krijg je wel de vraag of je de eerste wilt behouden of overschrijven, dus gewoon kiezen voor behouden, dan heb je er gewoon twee waaruit je dan kunt kiezen.

Hardy

3drob
Berichten: 800
Lid geworden op: 22 mei 2013, 13:08
Contacteer:

Re: Nieuwe en oude Cura op een(1) PC

Bericht door 3drob » 19 sep 2018, 08:03

Hallo beste mensen,

Dankjewel voor de antwoorden!
Ben softwarematig een ramp dus zodoende…..
Ik zal daar mee aan de slag gaan.

VrGr Rob.
ik print met: DIY Prusa i3 - Cura - PLA - temp rond de: 215 / 54

AVS
Berichten: 108
Lid geworden op: 13 jun 2016, 20:55
Contacteer:

Re: Nieuwe en oude Cura op een(1) PC

Bericht door AVS » 19 sep 2018, 09:59

Even een vraagje van mijn kant.

Waarom zou je een oude en een nieuwe versie willen gebruiken op je pc ?
Zit in de nieuwe versie niet datgene wat je in de oude versie nog wel hebt ofzo ?

Ik ben zelf geen Cura gebruiker maar ben er even nieuwschierig naar waarom jullie dan 2 versies willen gebruiken.
Prusa i3 P3Steel versie - Ultratronics mainboard - MK4due firmware

hardy
Berichten: 95
Lid geworden op: 27 jun 2017, 11:49
Contacteer:

Re: Nieuwe en oude Cura op een(1) PC

Bericht door hardy » 19 sep 2018, 11:21

Ik gebruik inderdaad nog 15.04.6 naast de nieuwste 3.4.1, gewoon omdat die eenvoudiger in te stellen is, beter te begrijpen is, maar de laatste heeft natuurlijk veel meer verfijningen, die je pas merk als je gaat fijn tunen, maar dat kost ook weer veel try and error tijd/materiaal, dus als ik even snel iets wil printen gebruik ik de oude versie, is veel overzichtelijker, en werkt best goed.
Het verschil zit maar in kleine details die vaak niet van wezenlijk belang zijn.

Hardy

3drob
Berichten: 800
Lid geworden op: 22 mei 2013, 13:08
Contacteer:

Re: Nieuwe en oude Cura op een(1) PC

Bericht door 3drob » 19 sep 2018, 14:05

Juist ik sluit me bij Hardy aan.
Gekker nog, ik kreeg het niet fatsoenlijk draaiende en raakte helemaal in paniek!
Ik had inderdaad de oude verwisseld voor die nieuwe.
Gelijk er weer van af gegooid en weer de oude terug gezet,
Maar ik moet er bij zeggen ik ben slecht met software, Dus het zal aan mij hebben gelegen!

Daarom met knikkende knietjes ;-) strakjes de nieuwe er weer op en…
Allemaal de vriendelijke groetjes uit omg. Rotterdam!
Rob.
ik print met: DIY Prusa i3 - Cura - PLA - temp rond de: 215 / 54

3drob
Berichten: 800
Lid geworden op: 22 mei 2013, 13:08
Contacteer:

Re: Nieuwe en oude Cura op een(1) PC

Bericht door 3drob » 23 sep 2018, 19:09

Hallo,

Nou ik heb het uit eindelijk gedaan, Het zweet brak me uit!
MAAR ik ben erg blij want mijn oude Cura staat er ook nog op (kan wel juichen!) :D
Jullie zullen wel denken die gast is niet goed bij zijn knar, EN, dat klopt! ;)
Ik heb een paar kronkels waar onder andere dat als ik iets draaiende hebt,
Of als ik iets gemaakt hebt wat werkt dan is dat heilig! (niet meer aan kommen dan!)
Maar zoals gezegd de Cura 3.4.1 staat er op nu moet ik hem nog instellen!
Ik blijf er bij vind het VEEL moeilijker dan de Oude Cura.
Ik ga filmpjes zoeken/kijken en misschien heb ik geluk vind ik er eentje hoe ik die nieuwe Cura geschikt voor een Prusa i3 kan maken.

Jullie weten nu ook weer wat, Vriendelijke groetjes van hier!
Rob.
ik print met: DIY Prusa i3 - Cura - PLA - temp rond de: 215 / 54

3drob
Berichten: 800
Lid geworden op: 22 mei 2013, 13:08
Contacteer:

Re: Nieuwe en oude Cura op een(1) PC

Bericht door 3drob » 23 sep 2018, 20:06

kon ook niet anders....

In de hoop dat er iemand is die beter om kan gaan met die nieuwe Cura?
Ja, natuurlijk vraagjes, Als ik met de muis gaat naar:
Instelingen > Printer > ik klik op: Printer Beheren dan kom ik in Voorkeuren daar klik ik op Instelingen.
Dan krijg ik een menu waar ik van alles kan aanvinken,
Maar als ik dat doe schiet er aan de rechter kant in een vakje de tekst van Basic naar Custom selection.
Ik neem aan dat dat goed is, Maar vergaan dan ook de andere settings? Of blijven die staan?

VrGr Rob.
ik print met: DIY Prusa i3 - Cura - PLA - temp rond de: 215 / 54

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast