Anet A6 flashen met Marlin 1.1.9

Gratis en betaalde aanstuurprogramma's voor je printer
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Rob52
Berichten: 2110
Lid geworden op: 21 nov 2018, 12:35
Locatie: Gendringen
Contacteer:

Re: Anet A6 flashen met Marlin 1.1.9

Bericht door Rob52 » 25 jan 2020, 17:18

Zou ik me allemaal maar niet zo druk om maken. Als je het om die reden deelt haal je het er gewoon weer vanaf. Maar de meesten hebben er geen probleem mee. Ik kijk eigenlijk ook nooit op Thingiverse of er wel iemand een duimpie heeft opgestoken. Niet dat ik er veel heb staan, maar het zal me verder worst zijn.
Groeten, Rob.

* Gemodificeerde Anet A8
* Gemodificeerde Anycubic Kossel Lineair Plus

Citeer a.u.b. alleen als het echt nodig is en antwoord normaal met de knop PLAATS REACTIE.
Meer weten over citeren, quoten en antwoorden? Klik HIER.

Gebruikersavatar
Robbel2005
Berichten: 541
Lid geworden op: 01 apr 2018, 07:47
Locatie: De Panne - Belgie
Contacteer:

Re: Anet A6 flashen met Marlin 1.1.9

Bericht door Robbel2005 » 25 jan 2020, 17:26

Rob52 schreef:
25 jan 2020, 17:18
Zou ik me allemaal maar niet zo druk om maken. Als je het om die reden deelt haal je het er gewoon weer vanaf. Maar de meesten hebben er geen probleem mee. Ik kijk eigenlijk ook nooit op Thingiverse of er wel iemand een duimpie heeft opgestoken. Niet dat ik er veel heb staan, maar het zal me verder worst zijn.
Als iemand mij goed geholpen heeft, dan zeg ik daarna gewoon Dankuwel! Verder maak ik me er ook niet druk om, maar zelfs de enkeling die reageert zal ik een weerwoordje geven daarna!
3D-Printer ***Anet A6*** - firmware Marlin 2.0.1/Tatara frame/3DV6/SKR V1.3/tmc2208/Bltouch
We try to make 3D-
░░░░░█
░░░░▄█▄░░╔╗╔╗╔╗═╦═╔╗
░░░▄█▀█▄░╠╝╠╣╠╩╗║ .╚╗
░░▄█▄▄▄█▄╚═╩╩╩─╩╩═╚╝
▄██▀░░░▀██▄

Gebruikersavatar
Rob52
Berichten: 2110
Lid geworden op: 21 nov 2018, 12:35
Locatie: Gendringen
Contacteer:

Re: Anet A6 flashen met Marlin 1.1.9

Bericht door Rob52 » 25 jan 2020, 17:34

Het is helaas het gevolg van de internet anonimiteit. Een onprettige ontwikkeling.
Groeten, Rob.

* Gemodificeerde Anet A8
* Gemodificeerde Anycubic Kossel Lineair Plus

Citeer a.u.b. alleen als het echt nodig is en antwoord normaal met de knop PLAATS REACTIE.
Meer weten over citeren, quoten en antwoorden? Klik HIER.

Gebruikersavatar
Robbel2005
Berichten: 541
Lid geworden op: 01 apr 2018, 07:47
Locatie: De Panne - Belgie
Contacteer:

Re: Anet A6 flashen met Marlin 1.1.9

Bericht door Robbel2005 » 25 jan 2020, 17:41

Rob52 schreef:
25 jan 2020, 17:34
Het is helaas het gevolg van de internet anonimiteit. Een onprettige ontwikkeling.
Misschien moeten wij allemaal van het forum eens afspreken om een pintje te drinken! :-)
3D-Printer ***Anet A6*** - firmware Marlin 2.0.1/Tatara frame/3DV6/SKR V1.3/tmc2208/Bltouch
We try to make 3D-
░░░░░█
░░░░▄█▄░░╔╗╔╗╔╗═╦═╔╗
░░░▄█▀█▄░╠╝╠╣╠╩╗║ .╚╗
░░▄█▄▄▄█▄╚═╩╩╩─╩╩═╚╝
▄██▀░░░▀██▄

dennisreij
Berichten: 11
Lid geworden op: 23 jan 2020, 21:26
Contacteer:

Re: Anet A6 flashen met Marlin 1.1.9

Bericht door dennisreij » 27 jan 2020, 10:31

Helaas is dat vaak op een forum,
Ik ben ook actief op een ander forum, en ook daar is het normaal dat mensen zich voorstellen. Praat toch net wat makkelijker als je weer wie er achter het scherm zit.

Ik ben trouwens via een YouTube link hier terecht gekomen.

Groetjes Dennis

Yuri
Berichten: 10
Lid geworden op: 01 feb 2020, 22:26
Locatie: Friesland
Contacteer:

Re: Anet A6 flashen met Marlin 1.1.9

Bericht door Yuri » 04 feb 2020, 11:52

Hallo.
het installeren van Marlin 1.1.9 is inmiddels gelukt. Zonder autobedlevel.
inmiddels de probe binnen (inductive npn probe. (LJ12A3-4-Z/BX)) zoals beschreven.
Echter werkt het niet. de probe reageert maar de A6 met inmiddels Autobedlevel Marlin 1.1.9.
Mis ik nog iets?
Het Youtube filmpje van Bart V is duidelijk. ook hoe de weerstanden er tussen moeten.. ( nagemeten en klopt ook )
Echter lijkt het alsof de rode en zwarte draad bij mij omgekeerd op mb zitten. dit ook al omgedraaid geprobeerd. ( leek mij geen probleem aangezien het voor de switch normaal niets uitmaakt.)

Vreemd dat er sensors verkocht worden en rechtstreeks op moederbord worden aangesloten.. welke max 5v geeft ( bij mij dan) sensor werkt van 6v t/m 36v

Links de sensor draden Rechts Moederbord A6.

Zwart signaal... ------------- 15k-------/----------------------- Zwart op MB (plug z switch gebruikt.)
............................................ /
............................................ /--------10k-------------Rood op MB
Blauw negatief -----------------------------------------------------Negatief op MB
Bruin plus------------------------------------------------------------Positief op MB

V1 - 5 Anet A6 Moederbordje.

mvg Yuri.
Anet A6 Marlin 1.1.9 inductieve sensor.

Gebruikersavatar
Robbel2005
Berichten: 541
Lid geworden op: 01 apr 2018, 07:47
Locatie: De Panne - Belgie
Contacteer:

Re: Anet A6 flashen met Marlin 1.1.9

Bericht door Robbel2005 » 04 feb 2020, 13:50

Afbeelding
3D-Printer ***Anet A6*** - firmware Marlin 2.0.1/Tatara frame/3DV6/SKR V1.3/tmc2208/Bltouch
We try to make 3D-
░░░░░█
░░░░▄█▄░░╔╗╔╗╔╗═╦═╔╗
░░░▄█▀█▄░╠╝╠╣╠╩╗║ .╚╗
░░▄█▄▄▄█▄╚═╩╩╩─╩╩═╚╝
▄██▀░░░▀██▄

Yuri
Berichten: 10
Lid geworden op: 01 feb 2020, 22:26
Locatie: Friesland
Contacteer:

Re: Anet A6 flashen met Marlin 1.1.9

Bericht door Yuri » 04 feb 2020, 14:48

waarom het nu wel werkt ???? Maar het werkt. Weer bedankt Robbel2005
nu even netjes aansluiten en beetje finetunen.
Anet A6 Marlin 1.1.9 inductieve sensor.

Anagel
Berichten: 46
Lid geworden op: 06 jan 2019, 18:13
Contacteer:

Re: Anet A6 flashen met Marlin 1.1.9

Bericht door Anagel » 13 feb 2020, 21:53

Ik ben na een aantal maanden maar weer eens met de Anet A6 aan de slag gegaan en ben gelijk weer moedeloos... Vandaag alle stappen wederom doorlopen, bij uploaden diverse foutmeldingen (te groot bestand en dergelijke), maar dat is nu opgelost. Uiteindelijk via arduino kunnen uploaden, maar nu is de display niet leesbaar en herkent hij ook de SD niet meer. Is er een bestand beschikbaar wat werkt (uiteraard de specs van de BLTouch aan te passen)?

Gebruikersavatar
Rob52
Berichten: 2110
Lid geworden op: 21 nov 2018, 12:35
Locatie: Gendringen
Contacteer:

Re: Anet A6 flashen met Marlin 1.1.9

Bericht door Rob52 » 13 feb 2020, 22:21

SD moet je "aanzetten" in je config file. En heb je de juiste display in Marlin ingesteld staan? Als je eerst de voorbeeld files naar de root hebt gekopieerd en de oude hebt overschreven zou het er al goed in moeten staan. Maar ik zou het toch even controleren.
Groeten, Rob.

* Gemodificeerde Anet A8
* Gemodificeerde Anycubic Kossel Lineair Plus

Citeer a.u.b. alleen als het echt nodig is en antwoord normaal met de knop PLAATS REACTIE.
Meer weten over citeren, quoten en antwoorden? Klik HIER.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten