Gcode enzo

Gratis en betaalde aanstuurprogramma's voor je printer
raymond1
Berichten: 46
Lid geworden op: 18 dec 2017, 21:26
Contacteer:

Re: Gcode enzo

Bericht door raymond1 » 20 mar 2018, 22:09

Nee de anet gebruikt geen centraal 0 punt.
De instellingen printerkop heb je allemaal op 0 gezet?

3Dwim
Berichten: 331
Lid geworden op: 05 feb 2018, 16:00
Locatie: In het midden
Contacteer:

Re: Gcode enzo

Bericht door 3Dwim » 21 mar 2018, 08:21

raymond1 schreef:Nee de anet gebruikt geen centraal 0 punt.
De instellingen printerkop heb je allemaal op 0 gezet?
Je bedoelt de afstanden van spuitmond to zijkant printerkop, en tot aan dwarsligger en max hoogte ?
Die staan niet op 0 maar op de maat zoals opgegevens in de handleiding.
Groet,
Wim

Pro Deo 3D fanaat
Anet A6 - student
SketchUp Pro - expert

raymond1
Berichten: 46
Lid geworden op: 18 dec 2017, 21:26
Contacteer:

Re: Gcode enzo

Bericht door raymond1 » 21 mar 2018, 09:04

Ik heb dacht ik aan de hand van een handleiding allemaal op 0 gezet.
Zal kijken dat ik vanavond een foto van mijn settings maak.

3drob
Berichten: 694
Lid geworden op: 22 mei 2013, 13:08
Contacteer:

Re: Gcode enzo

Bericht door 3drob » 21 mar 2018, 09:17

Ik begrijp eerlijk niet waar jullie het de laatste 4 posten nu precies over hebben?
Het middelpunt is het middelpunt van het heated bed.
Maar de nozzle(printerkop) start altijd van de zij.
Of hebben jullie het ergens anders over???

VrGr Rob.
ik print met: DIY Prusa i3 - Cura - PLA - temp rond de: 215 / 54

3Dwim
Berichten: 331
Lid geworden op: 05 feb 2018, 16:00
Locatie: In het midden
Contacteer:

Re: Gcode enzo

Bericht door 3Dwim » 21 mar 2018, 09:30

@Rob,

Ja en nee, Home is linker onderhoek op het printbed.
En startpositie is daar waar je in cura je model op de plaat "legt". Dan kan het midden zijn maar hoeft niet.

Mijn probleem is nu dat ik het model in het midden heb staan in cura maar dat de printer bij home begint te printen , dus helemaal langs de kant.
Dus of de positie wordt niet doorgegeven vanuit cura richting de gcode file (door bv een instelling ergens) of de printer snapt iets niet.


Ik heb nog een link en plaatje gevonden:
Cura instellingen ANET A6
Groet,
Wim

Pro Deo 3D fanaat
Anet A6 - student
SketchUp Pro - expert

3drob
Berichten: 694
Lid geworden op: 22 mei 2013, 13:08
Contacteer:

Re: Gcode enzo

Bericht door 3drob » 21 mar 2018, 09:49

Misschien staat er een oplossing hier in een van deze filmpjes:
https://www.youtube.com/watch?v=kN0dZzPDV2E
.
https://www.youtube.com/watch?v=AU6bV2T5Hts

kijk ook aan de zijkant bij Y.T. daar staan ook filmpjes >

VrGr Rob.
ik print met: DIY Prusa i3 - Cura - PLA - temp rond de: 215 / 54

raymond1
Berichten: 46
Lid geworden op: 18 dec 2017, 21:26
Contacteer:

Re: Gcode enzo

Bericht door raymond1 » 21 mar 2018, 16:33

Zoals beloofd mijn printer instellingen.
Ik heb hem als custom fdm printer aangemaakt.
AfbeeldingAfbeelding

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast