Anet A6 flashen met Marlin 1.1.9

Gratis en betaalde aanstuurprogramma's voor je printer
Robbel2005
Berichten: 287
Lid geworden op: 01 apr 2018, 07:47
Locatie: De Panne - Belgie
Contacteer:

Re: Anet A6 flashen met Marlin 1.1.9

Bericht door Robbel2005 » 28 apr 2019, 19:34

3Dwim schreef:
28 apr 2019, 11:43
Maar kan je marlin 1.1.9 nu ook op het orginele Anet a6 board loslaten ?
En hoe dan ?, gewoon je eigen ervaringen.
Dat kan . Voor alle veiligheid (om niet onverwacht met een gebrikt bord te zitten best eerst een usbasp programmer in huis halen-kostprijs paar euro max)
Voor de rest volg je gewoon dit topic van af het begin.
Als je geen autolevel nodig hebt kan je zelfs zonder optiboot loader Marlin 1.1.9 flashen.
De uitleg is voor een origineel standaard Anet bord.
Gebruik wel de aangegeven configuratie files, of doe je aanpassingen van daar uit.
3D-Printer ***Anet A6*** - firmware Marlin 1.1.9/Tatara frame/3DV6
We try to make 3D-
░░░░░█
░░░░▄█▄░░╔╗╔╗╔╗─╦╔╗
░░░▄█▀█▄░╠╝╠╣╠╩╗║╚╗
░░▄█▄▄▄█▄╚═╩╩╩─╩╩╚╝
▄██▀░░░▀██▄

dmdamen
Berichten: 23
Lid geworden op: 27 mar 2019, 07:49
Locatie: Doetinchem
Contacteer:

Re: Anet A6 flashen met Marlin 1.1.9

Bericht door dmdamen » 30 apr 2019, 21:32

Ik heb Marlin ook op het orginele Anet bord draaien. Ik heb een Arduino gebruikt om het te programmeren maar dat kan ik je niet aanraden tenzij je daar al ervaring mee hebt. Die USBASP is een betere optie maar die had ik ff niet liggen.

Dit zijn allemaal bordjes met beperkt geheugen. Dus het kan zijn dat je niet genoeg geheugen hebt om alle functies aan te zetten. Ik heb bijvoorbeeld SD kaart functies utigezet omdat ik toch alles via Octoprint doe.
Anet A6-L, Marlin 1.1.9, Octoprint, Cura 4 en 3DTouch

3Dwim
Berichten: 570
Lid geworden op: 05 feb 2018, 16:00
Locatie: In het midden van NL
Contacteer:

Re: Anet A6 flashen met Marlin 1.1.9

Bericht door 3Dwim » 15 jun 2019, 17:42

Dus marlin 1.9.1, of zo iets uit mijn hoofd, zit in het anet boardje.
Alles werkt zo te zien.
Echter hoe krijgen we de feed rate van de extruder in orde ?
Dus 5mm extruden is ook 5mm draad.
Opmeten, berekkenen ok in de oude setup kwam hier iets van 305 uit. Maar via het menu en draaiknoppie is dit wat lastig in te stellen. Kan je de config.h gewoon editten of hoe krijg je een nieuwe hogere default waarde.

Is de config.h je eigenlijke setup file ?
En kan je die gewoon editten buiten arduino en marling om ?
Laatst gewijzigd door 3Dwim op 15 jun 2019, 18:46, 1 keer totaal gewijzigd.
Groet,
Wim

Pro Deo 3D fanaat
Anet A6 - student
SketchUp Pro - expert

Rob52
Berichten: 642
Lid geworden op: 21 nov 2018, 12:35
Locatie: Gendringen
Contacteer:

Re: Anet A6 flashen met Marlin 1.1.9

Bericht door Rob52 » 15 jun 2019, 18:02

Je kunt het via het menu instellen en opslaan. Maar in Marlin config kan het ook. Even de feedrate van extruder 0 (nul) opzoeken en aanpassen. Config.h is het bestand met de meeste basisinstellingen, als jij het de setup wilt noemen ook prima. Maar je kunt dat alleen via de Arduino IDE aanpassen, dus alles weer opnieuw uploaden.
Groeten, Rob.

* Gemodificeerde Anet A8
* Anycubic Kossel Lineair Plus

3Dwim
Berichten: 570
Lid geworden op: 05 feb 2018, 16:00
Locatie: In het midden van NL
Contacteer:

Re: Anet A6 flashen met Marlin 1.1.9

Bericht door 3Dwim » 15 jun 2019, 20:00

Hoi Rob,
Klopt kan via menu ook. Maar de stapgrote van de draaiknop is zo klein dat je met die knop niet 123 van 100 op 300 komt.
Groet,
Wim

Pro Deo 3D fanaat
Anet A6 - student
SketchUp Pro - expert

Rob52
Berichten: 642
Lid geworden op: 21 nov 2018, 12:35
Locatie: Gendringen
Contacteer:

Re: Anet A6 flashen met Marlin 1.1.9

Bericht door Rob52 » 15 jun 2019, 20:05

Ik stel het 't gemakkelijkste in Marlin in, dan is het meteen de vaste instelling. Gaat eigenlijk heel vlot. Aanpassen en uploaden, klaar. Het is vaak ook maar eenmalig.
Groeten, Rob.

* Gemodificeerde Anet A8
* Anycubic Kossel Lineair Plus

Robbel2005
Berichten: 287
Lid geworden op: 01 apr 2018, 07:47
Locatie: De Panne - Belgie
Contacteer:

Re: Anet A6 flashen met Marlin 1.1.9

Bericht door Robbel2005 » 16 jun 2019, 12:23

Ik stel het in via pronterface, zoals hier netjes uitgelegd

https://mattshub.com/2017/04/19/extruder-calibration/
3D-Printer ***Anet A6*** - firmware Marlin 1.1.9/Tatara frame/3DV6
We try to make 3D-
░░░░░█
░░░░▄█▄░░╔╗╔╗╔╗─╦╔╗
░░░▄█▀█▄░╠╝╠╣╠╩╗║╚╗
░░▄█▄▄▄█▄╚═╩╩╩─╩╩╚╝
▄██▀░░░▀██▄

3drob
Berichten: 982
Lid geworden op: 22 mei 2013, 13:08
Contacteer:

Re: Anet A6 flashen met Marlin 1.1.9

Bericht door 3drob » 16 jun 2019, 20:08

Dat is zeker een nette uitleg! :thumbsup:
Misschien is het onzin om het te vermelden maar laat het even vertalen in het Nederlands,
Dat kan soms wel eens makkelijk zijn.

VrGr Rob.
ik print met: DIY Prusa i3 - Cura - PLA - temp rond de: 215 / 54

Rob52
Berichten: 642
Lid geworden op: 21 nov 2018, 12:35
Locatie: Gendringen
Contacteer:

Re: Anet A6 flashen met Marlin 1.1.9

Bericht door Rob52 » 16 jun 2019, 20:11

Je bedoelt -> rechter muisknop -> vertalen in het Nederlands? (voor wie het nodig heeft) Dat is toch niks nieuws?
Groeten, Rob.

* Gemodificeerde Anet A8
* Anycubic Kossel Lineair Plus

3Dwim
Berichten: 570
Lid geworden op: 05 feb 2018, 16:00
Locatie: In het midden van NL
Contacteer:

Re: Anet A6 flashen met Marlin 1.1.9

Bericht door 3Dwim » 16 jun 2019, 20:23

Mannen, focus: het gaat niet om het calibreren zelf maar om de berekende waarde snel en correct in de masjien te krijgen.
De draaiknop werkt wel maar telt met twee ciijfers achter de komma.
Dan duurt het effen voordat je van 100 op 300 zit.
Groet,
Wim

Pro Deo 3D fanaat
Anet A6 - student
SketchUp Pro - expert

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten