SKR E3 Dip flashed niet meer

Gratis en betaalde aanstuurprogramma's voor je printer
Plaats reactie
Caved
Berichten: 356
Lid geworden op: 24 dec 2017, 12:17
Locatie: Enschede
Contacteer:

SKR E3 Dip flashed niet meer

Bericht door Caved » 28 nov 2019, 19:59

De fout schijnt te zitten in de combinatie windows + Platform IO core.
De PC compileerd Marlin 2.0.x prima maar de geproduceerde .bin file
flashed niet als de kaart in de printer gestoken word en deze gereset.

Ben hier toch alweer lekker een dag zoet mee /sigh

Als ik een ouwe bin pak flashed ie wel weer prima maar daar heb ik niet
veel aan. Ik moet de definitieve z-offset in de firmware meeflashen voor
de BL Touch.
Mvg
Caved

:idea: "Thinking outside the box" :idea:

Thingiverse
http://www.thingiverse.com/caved12/designs

CGTrader
https://www.cgtrader.com/caved

Printers:
FLSun Cube (Crealified)
Ender 3 (Oud werk beesje)

Design Software:
DS Mechanical

vincent1971
Berichten: 201
Lid geworden op: 25 feb 2016, 15:05
Locatie: Enschede
Contacteer:

Re: SKR E3 Dip flashed niet meer

Bericht door vincent1971 » 28 nov 2019, 20:36

Al dat bin bestand bij github gedownload en op een mini sd kaart gezet? Wil het dan wel?

Als ik compileer wordt er een bin bestand van gemaakt. Echter verlies ik dan de usb verbinding.

Rob52
Berichten: 1028
Lid geworden op: 21 nov 2018, 12:35
Locatie: Gendringen
Contacteer:

Re: SKR E3 Dip flashed niet meer

Bericht door Rob52 » 28 nov 2019, 20:58

Misschien van de bin file naar een hex file converteren. Zijn online programma's voor. Misschien dat je hem dan met de Cura firmware upgrade/update functie kunt uploaden. Ik heb een tijdje geleden m'n Kossel met behulp van die Cura functie de firmware vernieuwd omdat er een fout inzat. Ik weet niet of je er een betrouwbare hex file uit krijgt. En als het niet werkt kan het natuurlijk ook liggen aan de toch al niet goede bin file. Maar niet geschoten .............
Groeten, Rob.

* Gemodificeerde Anet A8
* Anycubic Kossel Lineair Plus

Caved
Berichten: 356
Lid geworden op: 24 dec 2017, 12:17
Locatie: Enschede
Contacteer:

Re: SKR E3 Dip flashed niet meer

Bericht door Caved » 28 nov 2019, 21:27

Nou hij flashed hem wel want er wordt een FIRMWARE.CUR op het kaartje gezet maar
het scherm blijft blauw. Ik ga ff een debian VM op virtualbox maken. Dan schijnt het
wel naar behoren te werken. Alles in de firmware en de config.h staat perfect en
normaal zou ik m ook niet flashen maar wil alleen de correcte z-offset van -2.65 in
de firmware hebben want zelfs als ik die setting op de printer instel en safe naar eeprom
laad ie dat bij opnieuw opstarten niet automatisch in.

Ja als ik een ouwe orginele BTT firmware download dan flashed ie dat gewoon wel maar
dan geeft ie zoals verwacht een TMC error. Ik heb er 2208 UART steppers op zitten vandaar.

Note to self: BEWAAR de laatste goed werkende .bin file.....
Mvg
Caved

:idea: "Thinking outside the box" :idea:

Thingiverse
http://www.thingiverse.com/caved12/designs

CGTrader
https://www.cgtrader.com/caved

Printers:
FLSun Cube (Crealified)
Ender 3 (Oud werk beesje)

Design Software:
DS Mechanical

Caved
Berichten: 356
Lid geworden op: 24 dec 2017, 12:17
Locatie: Enschede
Contacteer:

Re: SKR E3 Dip flashed niet meer

Bericht door Caved » 29 nov 2019, 13:10

Nou na nog een dag heb ik de boel zo ver dat ie weer flashed maar heb de config h aan moeten passen en
in het eind resultaat pakt ie dan NIET de Z offset en de eeprom settings mee. Dus heb een kale firmware
zonder Z-offset en eeprom er op staan nu. Onacceptabel dus :?
Mvg
Caved

:idea: "Thinking outside the box" :idea:

Thingiverse
http://www.thingiverse.com/caved12/designs

CGTrader
https://www.cgtrader.com/caved

Printers:
FLSun Cube (Crealified)
Ender 3 (Oud werk beesje)

Design Software:
DS Mechanical

Rob52
Berichten: 1028
Lid geworden op: 21 nov 2018, 12:35
Locatie: Gendringen
Contacteer:

Re: SKR E3 Dip flashed niet meer

Bericht door Rob52 » 29 nov 2019, 13:44

Stel je vraag eens op Github, mogelijk heeft iemand daar er al een oplossing voor. Soms wil het combineren van een bestand uit een oudere versie in de nieuwste versie ook wel eens werken. Dus dat ene bestand uit de oude versie plakken in de nieuwe versie. Moet je natuurlijk wel weten in welk bestand het probleem zich voordoet. Werkt zeker niet altijd. Maar ik had zoiets bij de TFT 35 display en daar werkte die truc toen wel. Inmiddels heeft men echter alweer een goedwerkende versie op Github geplaatst dus werkt het nu zonder die noodgreep.
Groeten, Rob.

* Gemodificeerde Anet A8
* Anycubic Kossel Lineair Plus

Caved
Berichten: 356
Lid geworden op: 24 dec 2017, 12:17
Locatie: Enschede
Contacteer:

Re: SKR E3 Dip flashed niet meer

Bericht door Caved » 30 nov 2019, 20:43

Eindelijk na 3 dagen ellende weer een bruikbare rom geproduceerd voor de Ender 3.
Met mijn Z offset en TMC, eeprom en BL-Touch support. Nadat ik heb uitgevogeld
waarom ie niet flashte (2 dagen) had ik een nieuw probleem. De Marlin makers
hadden het brilliante idee gevat sommige #defines te veranderen en te vervangen
voor andere. Zo was de probe offset van dit:

Code: Selecteer alles

#define X_PROBE_OFFSET_FROM_EXTRUDER -38  // X offset: -left  +right  [of the nozzle]
#define Y_PROBE_OFFSET_FROM_EXTRUDER -20  // Y offset: -front +behind [the nozzle]
#define Z_PROBE_OFFSET_FROM_EXTRUDER -2.65   // Z offset: -below +above  [the nozzle]
Veranderd in dit:

Code: Selecteer alles

#define NOZZLE_TO_PROBE_OFFSET { -38, -20, -2.65 }
En als je dat NIET weet kan je je haren uit je kop trekken met de vraag: waarom compile je m'n Z height niet mee.
(of de andere offsets) Zo wou de BLT steeds proben naast het bed bij auto leveling bijv.

Anyway tip voor andere self compilers. Er zitten best wat veranderingen in de nieuwste 2.0.x Be aware!
Mvg
Caved

:idea: "Thinking outside the box" :idea:

Thingiverse
http://www.thingiverse.com/caved12/designs

CGTrader
https://www.cgtrader.com/caved

Printers:
FLSun Cube (Crealified)
Ender 3 (Oud werk beesje)

Design Software:
DS Mechanical

Rob52
Berichten: 1028
Lid geworden op: 21 nov 2018, 12:35
Locatie: Gendringen
Contacteer:

Re: SKR E3 Dip flashed niet meer

Bericht door Rob52 » 30 nov 2019, 21:57

Heel herkenbaar. Zoals je misschien nog herinnert had ik bijna hetzelfde met de steps per unit in Marlin 2.0. Je vindt het wel maar je zoekt je de krampen. En als je het hebt gevonden dan denk je; heb ik daar nu zo lang naar gezocht, dat is toch logisch zo. :?
Groeten, Rob.

* Gemodificeerde Anet A8
* Anycubic Kossel Lineair Plus

Caved
Berichten: 356
Lid geworden op: 24 dec 2017, 12:17
Locatie: Enschede
Contacteer:

Re: SKR E3 Dip flashed niet meer

Bericht door Caved » 01 dec 2019, 03:38

Als je de verandering ziet dan besef je natuurlijk al snel dat deze is in de geest van de rest
van de config.h en dat deze dus logisch is. Maar als iemand die zelden iets veranderd wat goed
is (zoals ik) heb je wel ff een verassing. En idd dan word het zoeken. Eigenlijk zou ik elke nieuwe
ontwikkeling rondom Marlin moeten volgen maar als alles goed draait heb ik snel zoiets van
"who cares"

Het probleem begon toen ik een orginele creality steun en de BL Touch monteerde en ik in de gaten kreeg dat
ik een offset van Z-2.65 in de firmware moest bakken.

Ik heb nu een 100% goede backup image dus ik kan het voorlopig weer laten varen LOL
Mvg
Caved

:idea: "Thinking outside the box" :idea:

Thingiverse
http://www.thingiverse.com/caved12/designs

CGTrader
https://www.cgtrader.com/caved

Printers:
FLSun Cube (Crealified)
Ender 3 (Oud werk beesje)

Design Software:
DS Mechanical

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast